Dünya Ukrayna Kırım’da Rus gemisini vurdu

Ukrayna Kırım’da Rus gemisini vurdu

27.12.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Tüm dünyanın gözü yoğun olarak İsrail-Hamas arasındaki savaşa çevrilmişken, Ukrayna’dan da farklı haberler gelmeye devam ediyor.

Ukrayna Kırım’da Rus gemisini vurdu

Nitekim Ukrayna Hava Kuvvetleri, Kırım sularında konuşlu büyük bir Rus çıkarma gemisini vurduğunu duyururken, Hava Kuvvetleri Sözcüsü Yuriy Ihnat, tank ve zırhlı araç taşıyabilen ve karaya asker çıkarmak için kullanılabilen Novocherkassk’ın yeniden hizmete girmesinin zor olacağını düşündüğünü söyledi. Ukrayna’nın saldırıda, İngiltere ve Fransa’dan tedarik ettiği seyir füzeleri kullandığı ifade ediliyor.

Haberin Devamı

Interfax haber ajansı, Rusya Savunma Bakanlığı’nın, Ukrayna’nın Feodosia limanına havadan fırlatılan füzelerle saldırdığını ve “Novocherkassk” adlı büyük çıkarma gemisinin hasar gördüğünü kabul ettiğini bildirdi. Kremlin, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu’nun Devlet Başkanı Vladimir Putin’i saldırı hakkında ayrıntılı olarak bilgilendirdiğini belirtti. Kırım’ın Rusya tarafından atanan valisi Sergey Aksyonov, Telegram üzerinden yaptığı açıklamada bir kişinin öldüğünü söylerken, saldırının kentin liman bölgesinde bir yangına yol açtığını ve yangının derhal kontrol altına alındığını kaydetti.

Ukrayna Kırım’da Rus gemisini vurdu

İngilizlerin iddiası

Öte yandan İngiltere Savunma Bakanı Grant Shapps, Kırım’da bir Rus donanma gemisinin Ukrayna tarafından vurulması sonrasında yaptığı açıklamada, son 4 ayda Rusya’nın Karadeniz Filosu’nun yüzde 20’sinin yok edildiğini belirtti. Shapps, vurulan Rus çıkarma gemisi Novocherkassk’a gönderme yaparak, “Putin’in donanmasının bu son yıkımı, Ukrayna savaşında bir çıkmaz olduğuna inananların yanıldıklarını gösteriyor! Onlar, son 4 ayda Rusya’nın Karadeniz Filosunun yüzde 20’sinin yok edildiğini fark etmedi” ifadelerini kullandı.