Dünya Venezuela'da kritik gün cumartesi

Venezuela'da kritik gün cumartesi

30.01.2019 - 23:10 | Son Güncellenme:

Venezuela’da Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun meşruiyetini kabul etmeyen muhalifler, sokak gösterileri düzenledi.

Venezuelada kritik gün cumartesi

Kendini geçici devlet başkanı ilan eden ve başta ABD olmak üzere birçok batı ve Latin Amerika ülkesinin desteğini alan Juan Guaido’nun çağrısı ile sokağa inen muhalifler, kentin birçok noktasında yollara döküldü.

Haberin Devamı

Başkent Caracas'ın çeşitli yerlerinde düzenlenen gösterilerde protestocular, ellerinde Venezuela bayrakları ve "Gaspa son, geçiş hükümeti, özgür seçimler" yazılı dövizler taşıdı.

Göstericiler, silahlı kuvvetlerinden Guaido'yu desteklemesini ve ülkeye insani yardımın girişine yardım etmesini talep ediyor.

Öte yandan Guaido, Venezuela Merkez Üniversitesinde yaptığı konuşmada, "Bugün Venezuela halkının korkacağını zannettiler ancak bugün sokaktayız ve cumartesi günü de sokakta olacağız. Biz bu ülkeden gitmeyeceğiz aksine tam olarak istediğimiz şey, halkın geri gelmesi." dedi.

Guaido, sosyal medya hesabından, "Biz organizasyon ve gücün örneğiyiz. Her protestoyla hak ettiğimiz özgürlüğe ve acil insani yardıma biraz daha yaklaşıyoruz. Barışçıl bir şekilde gösteriler düzenleyip kendimizi cumartesi günü için hazırlıyoruz." açıklamasında bulundu.