Dünya Wagner lideri Prigojin'in öldüğü kazadaki bilmece! 'Bu düşüş anormal bir düşüş'

Wagner lideri Prigojin'in öldüğü kazadaki bilmece! 'Bu düşüş anormal bir düşüş'

23.08.2023 - 22:21 | Son Güncellenme:

Wagner’in lideri Evgeny Prigojin’in de içinde olduğu uçağın Moskova yakınlarında düştüğü haberi dünya gündemine son dakika olarak düştü. CNN Türk'te Tarafsız Bölge programında yaşanan sıcak gelişme masaya yatırıldı.

Rus paralı asker grubu Wagner’in lideri Evgeny Prigojin’e ait Embraer ERJ-135BJ tipi özel jet Rusya’nın başkenti Moskova’dan St. Petersburg kentine uçtuğu sırada Tver Bölgesi’nde düştü. Rus Sivil Havacılık Dairesi Prigojin'in cansız bedeninin bulunduğunu açıkladı. CNN Türk'te Ahmet Hakan ile Tarafsız Bölge programında sıcak gelişme masaya yatırıldı.

Haberin Devamı

"UÇAK HAVADA İNFİLAK ETMİŞ"

Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Özay Şendir CNN Türk'te Ahmet Hakan ile Tarafsız Bölge programında şu bilgileri verdi: Rusya bazı kaynaklardan gelen bilgilere göre 2 uçak havalandı. Görgü tanıklarının verdiği bilgiye göre uçak havada infilak etmiş. Gelen görüntülere göre vücut bütünlükleri fazla bozulmamış. Kanattaki o delikler meselesi geldi sonra. Uçağın içinde bir patlama olduğu zaman metal dışarıya doğru olur, öyle mi diye baktık. Ukrayna'nın doğusunda düşen Malezya uçağı gibi. Deliklerin yapısına baktığımız zaman dışardan içeriye bir giriş olduğunu gösteriyor. Bu da dışarıdan bir şey olduğunu düşündürüyor.

Wagner lideri Prigojinin öldüğü kazadaki bilmece Bu düşüş anormal bir düşüş

"CEZALANDIRMIŞ OLABİLİR"

"Rus devletinin Prigojin gibi bir figürü cezalandırmış olabilir" diyen Terör ve Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar ise şöyle konuştu:

Haberin Devamı

Wagner lideri Prigojinin öldüğü kazadaki bilmece Bu düşüş anormal bir düşüş

"Rusya Sivil Havacılık otoritesi neden böyle bir açıklama yapma ihtiyacı duydu? Diğer taraftan Prigojin'in Rus devletiyle derin devletiyle güçlü bağlantıları var. Rusya, bu derin devlet ve istihbarat bağlantıları nedeniyle devre dışı bırakmak istemiş olabilir. Bu isyanı gerçekleştiren kişi riskli işler yapmaz. Moskova'da gezmez, çıkıp açıklama yapmaz, Putin'in yakınında görüntü vermez. Bunları nasıl yaptı? Çünkü çok güçlü bağlantılar var. Wagner son derece güçlü bir yapı. Bunun liderini yok etmek sıkıntı yaratabilir. Onun için 'biz seni öldürmüş gibi yapalım, git bir yerde hayatını sürdür' demiş olabilirler. Havada infilak etmesi kuvvetli bir suikast emaresidir. Sonuçta Rus devletinin istediği oldu. Rusya, 'Rus devletine ihanet edenleri cezalandırır' mesajı oldu."

"BENİM GÖRDÜĞÜM İÇİNDE BOMBA VAR"

Uçakta bomba olabileceğini vurgulayan Prof. Dr. Mesut Hakkı Caşın da şunları söyledi: "Rus devletine başsağlığı diliyorum. Uçağın kurtulması mümkün değil. Uçakta tam manasıyla kontrolsüzlük var. Uçak küçük bir jet uçağı. Bu düşüş anormal bir düşüş. Bu yolcu uçağı olduğu için atlamaları mümkün değil. İçinde paraşüt yok. Uçağın kalkış rotası Moskova'dan Petersburg'a. Tver'de düştü. Ben orada bulundum. Tver ağır bombandırman uçaklarının olduğu yer ver. Sabotaj olabilir. Uçakta plastik bomba olabilir, füze ile düşürülmüş olabilir ya da önceden motora bir şey yapılmış olabilir. Bir infilak ve yanma yok uçakta. Kısmi motor yanması var. Öbür türlü olsa motor süzülebilir. Öyle olsaydı pilot uçağı indirebilirdi. Ama burada pilotun yapabileceği bir şey yok. Bu düşüş anormal bir düşün. Kaza kırım raporu açıklanmadan bir şey demek çok doğru olmaz ama benim gördüğüm içinde bomba var. Sıradan bir uçak kaza olma ihtimali yok. Moskova'dan kalktıktan sonra Tiver'e baya mesafe ver. Demek ki uçak baya uçmuş. Acaba uçak kuleyle ne konuştu? Acaba pilot kuleye ne dedi? Motor arızası mı var dedi? Kule konuşmaları bizi aydınlatacaktır."

Haberin Devamı

 

"PUTİN BÖYLE KÜÇÜK TERTİPLERİN İÇİNDE OLACAK BİRİ DEĞİL"

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ise şu yorumda bulundu: Biden bile propandaya başladı. Prigojin'in ölümü ne Rusya'ya ne Putin'in işine yarar. Bu Putin'in itibarını kırmak için yapılmış olabilir. Afrika'da Prigojin çok önemli görevler üstlenmek üzereydi. Putin'in hedef alınacağı bir psikolojik harekat gibi gözüküyor. Putin böyle küçük tertiplerin içinde olacak biri değil.