Dünya Yanlışlıkla sızdırmışlar

Yanlışlıkla sızdırmışlar

31.08.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Wikileaks’in yayımladığı belgelerin bazılarında Amerikalı diplomatlara bilgi sızdıran kaynakların isimlerinin silinmediği iddia edildi.

Yanlışlıkla sızdırmışlar

Yaşamları tehlikeye girebilecek kaynakların isimlerinin sızdırılmasının sorumlusunun Wikileaks’in kurucusu Julian Assange’ın eski sözcüsü Daniel Domscheit-Breg olduğu öne sürülüyor.

Irak işgali 5 ay önce planlandı

İngiltere ve ABD’nin, Irak’ın işgalinden 5 ay önce ülkeye müdahaleyi planladıkları ortaya çıktı. Guardian gazetesine göre, 17 Ekim 2002 tarihinde dönemin İngiltere Başbakanı Tony Blair’in özel sekreteri Dışişleri Bakanlığı’na, “Saddam Hüseyin bir önceki BM kararını ihlal ederse, ikinci karar çıkmadan müdahale edeceğiz böylece Saddam’ın ikinci şansı olmasın” yazmış.


Putin’den motor şov

Rusya Başbakanı Vladimir Putin, ülkenin en büyük motosiklet festivaline katıldı. Putin, festival kapsamında 4 bin motosikletliyle kentte konvoy halinde tur attı.


BM’den barış etkinliğine ret

Kıbrıs’ta 10 yıldır, Rumlar ve Türklerin 1 Eylül’de ara bölgede BM kontrolünde düzenledikleri barış etkinliğine ilk defa BM’den vize çıkmadı. “Ortak etkinliğe izin vermeyeceğini” söyleyen BM gerekçe bildirmezken, Türk tarafından organizasyonu düzenleyen Şener Elçil, “Ülke bizim, BM’nin değil. BM’ye rağmen ara bölgeye yürüyeceğiz” dedi. n Sefa Karahasan Lefkoşa

‘Tayfunu Tanrı gönderdi’

ABD’de 2012 yılında düzenlenecek seçimler için Cumhuriyetçi Parti’nin aday adayı olan Michele Bachmann’ın Irene tayfununu Tanrı’nın bir işareti olarak yorumlaması tepki çekti. Bachmann, “Deprem oldu, tayfun oldu. Tanrı politikacıların dikkatini çekebilmek için daha ne yapmalı” dedi. Konuşması yoğun eleştiri alan Bachmann “şaka yaptığını” söyledi.