Dünya İlk test! Yapay zekayla savaş oyunları

İlk test! Yapay zekayla savaş oyunları

08.03.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

ABD Ordusu’nun yapay zeka robotlarıyla savaş deneyleri yaptığı ve onları danışman olarak eğittiği, bunun çatışmalarda yeni bir dönemi başlatacağı belirtildi.

İlk test Yapay zekayla savaş oyunları

İnternet dünyaya nasıl yeni bir sayfa açtıysa, yapay zekaya sahip robotlar da hayatı kökten değiştiriyor. Her alanda kullanılan ve her şeye “aklı eren” yapay zeka robotlarının artık “savaş danışmanı” olarak kullanılması da planlanıyor. İngiliz “The Sun” gazetesine göre, ABD Ordusu yapay zeka robotlarıyla savaş deneyleri yapıyor ve onları çatışma danışmanı olarak eğitiyor. Bu kapsamda yapay zekanın bir savaş video oyununda test edildiği belirtildi.

Haberin Devamı

ABD Ordusu’nun savaş oyunu simülasyonunda, “başarıyla savaşma tavsiyeleri” almak üzere yapay zekalı sohbet robotlarını eğittiği dile getirildi. Bu deneyin ABD Ordusu’nun araştırma laboratuvarında gerçekleştirildiği ifade edildi. Yapay zekanın bu şekilde ABD Ordusu’ndaki uzmanlar tarafından eğitilmesinin, savaş planlarının başarısını yükselteceğinin düşünüldüğü vurgulandı. Savaş simülasyon oyunundaki eğitimin, yapay zekadan tavsiye alma üzerine kurulduğu kaydedildi.