Dünya Yaşlanmaya karşı kolajen kalkanı

Yaşlanmaya karşı kolajen kalkanı

07.01.2020 - 07:50 | Son Güncellenme:

ABD’li beslenme uzmanı Josh Axe, saçları, tırnakları ve kemikleri güçlendiren kolajeni günlük 10-30 g tüketmenin yeterli olacağını belirterek, gençlik iksiri olarak nitelendirdiği çorbanın tarifini verdi.

Yaşlanmaya karşı kolajen kalkanı

 

Uyku, kilo, kırışıklık...

ABD’li beslenme uzmanı doktor Josh Axe, dokuları koruyan, kozmetik ürünlerden ilaçlara kadar pek çok yerde sıklıkla karşılaşılan bir tür protein olan “kolajen” ile ilgili tüyolar verdi. Günlük 10-30 gram kolajen tüketilmesini öneren Axe, kolajenin saç, tırnak ve kemikleri güçlendirdiğini, metobolizmayı koruduğunu, selülitleri ve kırışıklıkları azalttığını söyledi. Uyku kalitesini iyileştiren ve kilo kontrolünü de sağlayan kolajeni doğal yollarla almanın yöntemleri ile ilgili de bilgi verdi.

Haberin Devamı

Kolajen almanın 3 yolu

Axe, güçlü ve lifli özelliği ile dokuları koruyan kolajen bakımından zengin, gençleştirici çorbanın da tarifini verdi. Çorbadan her gün ya da gün aşırı bir porsiyon tüketilmesini öneren Axe, “Zerdeçal, tarçın ve zencefil gibi baharatlar ile de yiyeceklerinize kolajen takviyesinde bulunabilirsiniz. Çayınıza ya da yemeklerinize 1-2 kaşık ekleyip her gün tüketebilirsiniz. Kemik suyu protein tozu ve kemik suyu kol ajen tozu da sağlıklı kıkırdak için önemli. Toz halinde satılan kolajenleri de tercih edebilirsiniz” dedi.

GENÇLEŞTİREN ÇORBA

Josh Axe’ın kolajen bakımından zengin sebze ve et ürünleri içeren, bizim de geleneksel muffağımızda olan “gençlik çorbası” tarifi şöyle:

“1-2 kilo büyükbaş hayvanın kemiği ya da tavuk kanadı ile bageti, havuç, kereviz, soğan, sarımsak, en sevdiğiniz otlar ve baharatlarla birlikte 18-20 bardak suyla kaynatın. Bu çorbayı 1 haftada tüketebileceğiniz gibi, dondurucuda saklayarak 3 ay muhafaza edebilirsiniz.”