Dünya Yetkililer şoka girdi! Dışkısını yediren tarikat liderine baskında 11 ceset bulundu

Yetkililer şoka girdi! Dışkısını yediren tarikat liderine baskında 11 ceset bulundu

10.05.2022 - 13:12 | Son Güncellenme:

Takipçilerine idrarını içirdiği ve dışkısını yedirdiği bildirilen bir tarikat lideri, ormandaki evinde biri çocuk 11 ceset bulunduktan sonra tutuklandı.

Yetkililer şoka girdi Dışkısını yediren tarikat liderine baskında 11 ceset bulundu

Polis, 53 yaşındaki Khun Jenjira tarafından yapılan ihbarın ardından, Tayland'ın Chaiyaphum eyaletinde 74 yaşındaki Tawee Nanlan'ın ormanın ortasındaki evine baskın düzenledi. Polis baskını sırasında kaotik sahneler yaşandı. Sakallı, gömleksiz ve beyaz saçlı adam polis aracına götürülürken takipçileri çığlıklar atarak polise saldırdı. Yetkililer, tarikat liderinin evinin uzak bir ormanlık alanda, diğer topluluklardan uzakta olması nedeniyle grubun kimse fark etmeden dört yıldan fazla bir süredir var olduğuna inanıyor. Tayland'ın nüfusu ezici bir çoğunlukla Budist ancak birçok insan yerel ruhlara tapınma ve hayalet korkusu gibi dinin dışında inançlara da sahip.

Haberin Devamı

'KAŞKOLUNU ANNEME YEDİRİRKEN İZLEDİM'

Jenjira 80 yaşındaki annesinin burada zorla tutulduğunu anlattı. Jenjira, kendisini 'tüm dinlerin babası' olarak adlandırdığı iddia edilen Nanlan'ın balgamını, annesine yüzüne sürdürdüğünü söyledi. Jenjira, "Annemi ziyarete gittim ve kadınların diz boyu sarong giyerek kıyafet kurallarına uymaya zorlandıklarını, erkeklerin de resmi pantolon giymek zorunda kaldıklarını gördüm" diyerek şunları anlattı: "Alana girmeden önce herkes ayakkabılarını çıkarmak zorunda kaldı. Ama daha da şoke edici olan şey, annemin liderin balgamını yüzüne sürmesini ve adamın kaşkolunu yemesini izlememdi. Tesislerde üyelere ait 11 ceset vardı. Annem de bana cesedini aynı yerde bırakmamı söylemişti."

Haberin Devamı

'HEPSİ İSTEYEREK YAPIYOR'

Üyelerin, liderin kutsal olduğuna inanmaları nedeniyle Covid'e karşı da bağışıklığı olduğunu düşündükleri bildirildi. Jenjira, "Takipçiler tüm Covid kurallarına meydan okuyor. Hayatlarını liderin öğretisini izlemeye adadıkları taktirde Covid olmayacaklarını söylediler" dedi. Ancak takipçilerine dışkısını yedirdiği ve idrarını içirdiği söylenen tarikat lideri Nanlan, polise tüm 'takipçilerinin' isteyerek orada olduğuna ve 'kimseyi burada kalmaya ya da istemediği bir şeyi yapmaya zorlamadığına' yemin etti. 45 yaşındaki kamp sakini Mana, "Akrabaların ölüm belgesi ile rıza gösterdiğini gösteren belgelerimiz var. Bazıları burada meditasyon yaptı. Cenaze işlemlerinde ise sağlık ekibinin sürecini takip ediyoruz. Vücut mühürlü bir torbaya konur ve cesedin çürümesini önlemek için formaldehit enjekte edilir" diye konuştu.

YETKİLİLER GÖZLERİNE İNANAMADI

Ayrıca bölgedeki tabutların lenf sıvısının dışarı akmasını sağlamak için delindiğine dair raporlar da vardı. Polis albay Wattanachai Chanthathum, şu ana kadar Nanlan'ın yalnızca mülke izinsiz girmekle suçlandığını doğruladı ve 'kapsamlı bir soruşturma' yapılacağını belirtti. Chaiyaphum eyaleti valisi Kraisorn Kongchalad, yetkililerin kamp alanında yaşananlarla ilgili raporlardan sonra 'şoke olduklarını' vurguladı ve cesetlerin bulunduğu tabutların evin etrafına dağılmış halde bulunduğunu söyleyerek şunları ekledi: "Memurlar, otopsi yapmak ve ölüm nedenini bulmak için 11 cesede el koyacak. Bu bölgede böyle tuhaf bir meditasyon mezhebi olduğunu hiç bilmiyordum. Tarikat lideri herhangi bir suçtan suçlu bulunursa yargılanacak. Böyle batıl inançlara sahip insanların olduğunu görmek oldukça rahatsız edici ancak bu artık sadece kişisel bir inançla ilgili değil. Ortada cesetler var ve gerçekleri ortaya çıkarmak için tüm kurumlarla birlikte çalışmamız gerekecek."