Dünya Yunan pilotun kan donduran planı! Kolundaki saat yaktı

Yunan pilotun kan donduran planı! Kolundaki saat yaktı

07.04.2022 - 06:58 | Son Güncellenme:

Katil zanlısı olan Babis Anagnostopoulos, Atina’da hakim karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Helikopter pilotu olan ve karısını boğarak öldüren adamın cinayetin ardından yakalanmamak için kurguladığı senaryo ise akıllara durgunluk verecek cinsten.

Derleyen: Oğuzcan Atış / Milliyet.com.tr – Yunanistan’da işlenen cinayetin katil zanlısı olan koca, cuma günü mahkeme karşısına çıkacak. Detayları ile dehşete düşüren olayın faili kocanın cinayetin ardından kurguladığı senaryo ise ölüm anında karısının kolunda takılı olan akıllı saat sayesinde ortaya çıkarıldı. Babis Anagnostopoulos, geçtiğimiz yıl Mayıs ayında evlerine silahlı bir grup hırsızın girdiğini belirtmiş ve kendisinin gözlerini ve ellerini bağlayan kişilerin daha sonra eşi Caroline Crouch'u boğarak öldürdüğünü iddia etmişti. Eli silahlı hırsızların evin köpeği Roxy’i de boğarak öldürdüklerini söyleyen Anagnostopoulos, evlerinden 15 bin Euro nakit paranın da çalındığını öne sürmüştü.

Haberin Devamı

KOL SAATİ ELE VERDİ

Polis, Babis Anagnostopoulos’un verdiği ifadenin tutarsızlığı fark ettikten sonra soruşturmayı derinleştirdi. Caroline Crouch’un akıllı saatinden alınan veriler incelendiğinde, Crouch’un katil zanlısı kocanın belirttiği saatlerden önce ölmüş olduğunu tespit etti. Anagnostopoulos'un telefonundan alınan veriler incelendiğinde ise gözlerinin ve elinin bağlı olduğu saatlerde evin içinde dolaştığına ulaştı.

Yunan pilotun kan donduran planı Kolundaki saat yaktı

Olay yerini soyulmuş şekilde göstermek için evin içini dağıtan katil zanlısı kocanın, evin köpeği Roxy’i de öldürdüğü ve 11 aylık bebeğini de karısının cesedinin yanına koyduğu anlaşıldı. Polisin yaptığı açıklamada, “Zanlı, olay yerinin inandırıcı olmasını sağladı. Evin köpeğini öldürdü ve bebeğini karısının cesedinin yanına koydu" denildi. Polisler eve girdiklerinde köpeği evin merdivenlerine asılı halde bulduklarını söyledi.

Haberin Devamı

Caroline Crouch’un günlüklerini inceleyen polis, çiftin bir süredir şiddetli geçimsizlik yaşadığını ve kavga ettiğini belirledi. Soruşturmanın tamamlanmasının ardından Babis Anagnostopoulos, şüpheli olarak gözaltına alındı. Yaklaşık 1 ay boyunca ‘yas tutan koca’ numarası yapan Anagnostopoulos’un polise cinayeti itiraf etmesi ile birlikte olay aydınlandı.

YUNANİSTAN’DA İLK KEZ HAYVAN CİNAYETİ DAVASI GÖRÜLECEK

Önümüzdeki cuma günü mahkemeye çıkacak olan Babis Anagnostopoulos’un, sadece Caroline Crouch’un cinayetinden dolayı yargılanmayacağı açıklandı. Anagnostopoulos, evin öldürülen yavru köpeği Roxy’nin de cinayet zanlısı olarak yargılanacak.

Yunan pilotun kan donduran planı Kolundaki saat yaktı

Yetkililer, hayvan cinayeti suçlamasının geçen yıl Yunanistan’da yapılan yasa değişikliğinin ardından mümkün hale geldiğini belirtti. Avukat Evangelia Tsanopoulou, Babis Anagnostopoulos’un sadece karısını öldürmekten ceza almayacağını, bu cezaya ek olarak Roxy’nin öldürülmesinden de ceza alacağını belirtti. Evangelia Tsanopoulou, “Roxy’i için de adaletin sağlanması hayvan hakları açısından çok önemli. Öldürülmeden hemen önce uzun süre işkence gördü. Son anları korkunçtu” dedi. Köpeğin tasması ile birinci ve ikinci kat arasındaki merdiven boşluğuna asıldığını belirten Tsanopoulou, “Bu durum Roxy’nin son nefesini vermeden önce ciddi şekilde işkence gördüğü anlamına geliyor” dedi.

Yunan pilotun kan donduran planı Kolundaki saat yaktı

Haberin Devamı

Yunanistan basınında yer alan iddialara göre cuma günü görülecek mahkemede, savcılar Anagnostopoulos cinayetleri planlayarak işlediği yönünde görüş belirtecek ve zanlı müebbet hapis cezasına çarptırılacak.

Cinayeti itiraf eden Babis Anagnostopoulos, karısının kendisini boşanmakla tehdit ettiği için olayın bir ‘tutku cinayeti’ olduğunu iddia ediyor. 

KÖPEĞİN AVUKAT MASRAFLARINI HAYVAN DERNEĞİ KARŞILIYOR

Roxy için avukatlık ücretlerini, hayvanları sahiplendirmek için kurulmuş olan, “Marathon Animal Association” derneği karşılıyor. Roxy, 2020 yılında bu dernek aracılığıyla Caroline Crouch tarafından sahiplenilmişti.

Yunan pilotun kan donduran planı Kolundaki saat yaktı

“Marathon Animal Association” derneği, yaptığı açıklama ile hayvan severleri mahkeme dışında protesto düzenlemeye çağırdı. Dernek yaptığı açıklamada aile içi şiddete karşı da protesto düzenleneceğini duyurdu.

Haberin Devamı

Dernek, “Mahkeme sadece Caroline'in değil, talihsiz kadının bizim aracılığımızla sahiplendiği Roxy için de yargılama yapacak. Bu yargılama süresinde hayvan severlerin varlığını göstermesi çok önemli. Hayvanların öldürülmesini yasaklayan yasanın yürürlüğe girdiğini ve hiçbir eylemin cezasız kalmayacağını herkese hatırlatalım. Desteğinizi rica ediyoruz. Birlikte daha güçlüyüz” ifadelerini kullandı.