Dünya Zirvenin üstünde kuş uçamayacak!

Zirvenin üstünde kuş uçamayacak!

07.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

ABD Başkanı Trump ile Kuzey Kore lideri Kim’in zirvesi, Singapur’un Sentosa Adası’ndaki Capella Otel’de gerçekleştirilecek, çok sıkı güvenlik önlemleri alınacak

Zirvenin üstünde kuş uçamayacak

Beyaz Saray, uzun süredir konuşulan ve hazırlıkları devam eden ABD Başkanı Donald Trump ile Kuzey Kore lideri Kim Jong-un arasında 12 Haziran’da yapılacak zirvenin, Singapur’un Sentosa Adası’ndaki Capella Otel’de yapılacağını bildirdi. Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders, konuyla ilgili açıklamayı Twitter hesabından yaptı.

Haberin Devamı

Sanders, “Başkan Trump ile lider Kim Jong-un arasındaki zirvenin mekanı, Sentosa Adası’ndaki Capella Oteli olacak. Değerli Singapurluların konukseverliğine teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı. Sözcü Sanders, önceki gün Beyaz Saray’daki günlük basın brifinginde, Trump ile Kim arasında Singapur’da 12 Haziran’da yapılacak zirvenin yerel saatle sabah 09.00’da gerçekleştirileceğini belirtmişti.

Büyük bayrak yasak

Bu arada Singapur’un, ABD Başkanı Trump ile Kuzey Kore lideri Kim Jong-un’un 12 Haziran’daki zirvesi için özel etkinlik bölgelerini belirledi. “Channel News Asia” internet sitesinde yer alan habere göre, Singapur resmi gazetesi, ülkenin güneyindeki Santosa Adası ile adayı metropol anakaraya bağlayan bağlantı yolunun 10-14 Haziran arasında özel etkinlik bölgesi olarak kullanılacağını duyurdu.

Haberin Devamı

Zirvenin üstünde kuş uçamayacak

Özel etkinlik bölgesinde yayalara ve araçlara sıkı güvenlik kontrolleri uygulanacağı ve polisin, organizasyon alanına giren herhangi bir yayanın tüm eşyalarını arayabileceği belirtildi. Özel etkinlik bölgesine silah ve patlayıcıların, sprey boya tüplerinin, megafonların, genişliği 1 metrekareden büyük veya sapı 1 metreden uzun bayrak ve flamaların sokulmasının yasak olacağı ifade edildi. Hükümet, yayınladığı ayrı bir talimatla da 3-30 Haziran arasında şehirde güvenliğin sağlanması amacıyla caddelerde zırhlı araçlara izin verileceğini bildirdi.

Uçuşa kapanacak

Singapur, daha önce de metropol anakara üzerindeki Asya Güvenlik Zirvesi’nin de yapıldığı Shangri-La Oteli ve çevresinin zirve için özel etkinlik bölgesi olarak kullanılacağını duyurmuştu.

Öte yandan Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü (ICAO), Trump ile Kim arasındaki zirve süresince Singapur hava sahasının bazı kısımlarında uçuş yasağı uygulanacağını duyurdu. “Channel New Asia” internet sitesindeki habere göre, ICAO’nun havayolu şirketleri için yayınladığı uyarıda 11, 12 ve 13 Haziran tarihlerinde, adanın doğusunda ABD’ye ait Paya Lebar Hava Üssü ve çevresinin, sivil uçuşlara kapatılacağı, ayrıca Changi Havalimanı ile Singapur yönetiminin zirvenin özel etkinlik alanı olarak belirlediği alanlarda uçuş kısıtlamaları uygulanacağını duyurdu.

Haberin Devamı

Zirvenin üstünde kuş uçamayacak

Söz konusu tarihlerde Changi’ye inecek uçaklardan hızlarını düşürmelerinin isteneceği ve uçakların pisti kullanırken bazı kısıtlamalarla karşılacakları belirtildi. Singapur yönetiminin de, özel etkinlik bölgesi, ABD Büyükelçiliği ve bazı uluslararası otel zincirlerini içine alan bölgenin yanı sıra zirve toplantılarının yapılacağı Capella Oteli’nin bulunduğu Santosa Adası’nda insansız hava aracı ve drone uçurulmasının yasaklayacağı kaydedildi.