Ege ‘1. derece deprem bölgesi demek yanlış’

‘1. derece deprem bölgesi demek yanlış’

13.01.2020 - 07:50 | Son Güncellenme:

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Balıkesir’in ‘Deprem Master Planı’nın hazırlanması için çalışmaları başlattı.

‘1. derece deprem bölgesi demek yanlış’

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Balıkesir’in ‘Deprem Master Planı’nın hazırlanması için çalışmaları başlattı. Sekiz yıldır Balıkesir ve çevresinin depremselliği konusunda çalışmalar yapan İstanbul Ticaret Üniversitesi Gayrimenkul Geliştirme, Kentsel Dönüşüm ve Planlama Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Haluk Selim, Balıkesir’in 1. derece deprem bölgesi olmadığını belirtti. Balıkesir’i üç bölgeye ayırmak gerektiğini ifade eden Selim, “Birinci bölgede (Bandırma, Gönen, Manyas ve çevresi) Kuzey Anadolu fay hâkimiyeti var. Bu fayın güney kolu Gönen’den güneybatıya dönüyor, Bandırma’ya kadar bu bölgeye hâkim. İkinci bölgeye (Edremit ve çevresi) geldiğimizde burada farklı bir dünya var. Üçüncü bölge ise Balıkesir merkez” diye konuştu.

Haberin Devamı

Dönüşüm başlamalı

Merkezde olan depremlerin büyüklüklerinin 5 ve 6, ikinci bölge 6 ve 6,5 üçüncü bölge 6 ve 7’nin üzerinde olduğu bilgisini veren Selim, “Buraya birinci derece lafı çok yanlış” dedi. Kaya zeminlere 4 kat, alüvyon yerlerde ise 10 kat bina yapıldığını ve yanlış olduğunu sözlerine ekleyen Selim, “Kentsel dönüşüm acil olarak başlatılmalı” dedi.