Ege 10 bin kişiye ikram

10 bin kişiye ikram

22.02.2023 - 00:00 | Son Güncellenme:

Aydın Büyükşehir tarafından depremzedelere destek olması için gönderilen mobil aşevi, Adıyaman’da vatandaşlara gün boyu çorba ve yemek dağıtımında bulunuyor.

10 bin kişiye ikram

Aydın Büyükşehir Belediyesi, Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve birçok ili etkileyen depremlerin ardından tüm birimleriyle teyakkuza geçti. Depremden etkilenen vatandaşlara ulaştırılmak üzere yola çıkan mobil aşevi de bölgeye ulaştı. Büyükşehir Belediyesi tarafından Adıyaman Yeni Mahalle 75. Yıl Koşu Parkı’nda kurulan mobil aşevi, depremzedelere hizmet ediyor. Büyükşehir Belediyesi’nin mobil aşevi personelleri gün boyu yoğun bir çalışma gerçekleştiriyor.

Haberin Devamı

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin tüm imkânlarıyla depremden etkilenen vatandaşların yanında olmaya devam edeceğini söyledi.

10 bin kişiye ikram

Ücretsiz karot testi

Aydın Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde alınan karara göre; kentte öncelikle 2001 öncesi yapılan 5 kat ve üzerindeki yapılar için karot, beton dayanımı, demir donatı tespiti ve rezonans testleri ücretsiz yapılacak. Aydın Büyükşehir, Deprem Araştırma Birimini de genişletiyor. Vatandaşlar, oturdukları yapıların depreme dayanıklılığının bilimsel yöntemlerle ortaya çıkarılması için gerekli belgelerle Fen İşleri Dairesi Başkanlığı’na başvurabilecek. Başvurular, cuma gününden itibaren alınmaya başlanacak. Belgeler ise şu şekilde; başvuru dilekçesi, her kat malikinden muvafakatname yazısı, kiracı olarak başvuru yapılacak ise, mülk sahibinin onayı ve kira kontratı, parselde birden fazla bina olması durumunda, her bina için maliklerince ayrı ayrı başvuru yapılması gerekmektedir. Tapu ve kimlik fotokopisi, statik, varsa mimari proje ve zemin etüt raporu. Başkan Özlem Çerçioğlu, “Hedefimiz kentteki tüm yapıların röntgenini çekmek” dedi.

Haberin Devamı

10 bin kişiye ikram

Binalarınızı güçlendirin!

Aydın Büyükşehir Belediyesi, kentte deprem riskine karşı önlem almaya devam ediyor. Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2020 yılında aldığı kararla; zemin katlarında otopark olan binaların depreme karşı daha güvenli hale getirilebilmesi için üç tarafının dış duvarla veya ara bölme duvarla güçlendirilmesine izin verilmişti. Alınan bu kararla deprem güvenliği açısından binaların daha güvenli hale getirilmesi hedefleniyor. Vatandaşlar, ilçe belediyesinden gerekli izinleri alarak yapıların taşıyıcılığını arttırabilecek. Büyükşehir Belediyesi, bu çalışmayı yapmayan vatandaşları binalarının taşıyıcılığını nasıl arttırabilecekleri konusunda da bilgilendirdi. Başkan Özlem Çerçioğlu, deprem riskine karşı her türlü önlemin alınmaya devam edeceğini söyledi ve vatandaşları mutlaka başvurularını yapmaya çağırdı.