Ege 10 Kasım’da büyük vefa!

10 Kasım’da büyük vefa!

12.11.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Karesi Belediyesi, 10 Kasım’da Atatürk’ün Selanik’teki evinin birebir uygulandığı projesini beğeniye sundu

10 Kasım’da büyük vefa

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Selanik’te bulunan evinin birebir projesinin uygulandığı Karesi Atatürk Evi kapılarını açtı.
Karesi Belediyesi, ilçeye yeni bir kültürel ve tarihsel bir değer kazandırdı. Restorasyonları yapılarak hizmete sunulan Karesi Bey Türbesi ve Yıldırım Beyazıt İmarethanesi’nden sonra Karesi Atatürk Evi’nin de açılışı yapıldı. Kuva-yi Milliye Mahallesi’nde 8 dönümlük alana kurulan ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Selanik’te bulunan evinin birebir projesinin uygulandığı 115.60 metrekare oturumlu, 3 kattan oluşan 370.35 metrekare toplam inşaat alanına sahip tesis, yüzlerce davetlinin katılımıyla hizmete sunuldu.

Haberin Devamı

‘En önemli lider’

Tarihin çıkarttığı en önemli liderlerden birinin Atatürk olduğunu söyleyen Başkan Dinçer Orkan, “Tüm imkansızlıklara rağmen başarıyla Milli Mücadelemizi örgütlemesi, bağımsızlık ümidimizi hep diri tutması, ülkemizi işgalcilerden kurtarması ve milletin istiklalini, azim ve iradesinin kurtaracağına inanması, bağımsız, demokratik ve modern Türkiye Cumhuriyeti’ni kurması, kısa sürede büyük kalkınma hamleleri başlatması Atatürk’ün Türk ve dünya tarihinde çok az sayıda lidere atfedilen, müstesna bir konuma layık görülmesini sağlamıştır” diye konuştu.
Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz da, “Kurtuluş Savaşı’nda Cumhuriyet’in bize kazanımları neler oldu? Onları gençlerimize öğretmek ve varolan insanlarımıza da hatırlatmak adına şehrimize gelenlerin ziyaret edebilecekleri bir köşe burası” dedi.

Haberin Devamı

Adeta zamanda yolculuğa çıkarıyor

Anı evinin içinde; Atatürk ve milli mücadele ve devrimleri, Atatürk’ün doğa sevgisi, Atatürk ve çocuk, Atatürk’ün Balıkesir ziyaretleri, şehitler anı alanı, Zübeyde Hanım anı alanı, son kurşun koleksiyonu sergisi, Balıkesir ve Kuva-yi Milliye odası, kütüphane bulunuyor.