Ege 100 mühendisle yapı envanteri

100 mühendisle yapı envanteri

30.04.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in dirençli kentler yaratma vizyonu çerçevesinde, 30 Ekim depreminin ardından yurttaşların afetlere karşı güvenilir konutlarda yaşamasını sağlamak için İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi ile (İMO) yapılan protokol kapsamında 100 mühendis sahaya indi.

100 mühendisle yapı envanteri

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in dirençli kentler yaratma vizyonu çerçevesinde, 30 Ekim depreminin ardından yurttaşların afetlere karşı güvenilir konutlarda yaşamasını sağlamak için İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi ile (İMO) yapılan protokol kapsamında 100 mühendis sahaya indi. Türkiye’nin en kapsamlı yapı stoku envanteri çalışmasına depremden en çok etkilenen Bayraklı’dan başlayan ekipler, ilçedeki 33 bin 100 konutu inceleyecek.
İnsanların yaşadıkları kentte ve binada güven içerisinde olmalarını istediklerini ifade eden Başkan Tunç Soyer, “O nedenle her binaya deprem güvenlik karnesi vereceğiz. Yaşadıkları binanın ne kadar dayanıklı olduğunu, ne zaman yapıldığını, inşaatı ile ilgili bilgileri adeta binanın kimliğiyle ilgili bilgileri herkes görecek. Böylece öncelikli olarak hangi binalara müdahale edilmesi gerektiğini biz de yerel yönetimler olarak tespit etmiş olacağız” dedi.
Dönüşüme 250 milyon $
Dünya Bankası ile 250 milyon dolarlık bir anlaşma yapmak üzere müzakerelere başladıklarını da hatırlatan Tunç Soyer, “Tahmin ediyorum bu yıl içerisinde 250 milyon doların üzerinde de bir rakam İzmir’e aktarılacak ve biz binlerce hane için kentsel dönüşüm çalışmasını başlatmış olacağız” diye konuştu.