Ege 100. yılda Ata’nın huzurundalar

100. yılda Ata’nın huzurundalar

10.11.2023 - 00:00 | Son Güncellenme:

Ege Üniversitesi Ailesi’nden 350 kişi, Atatürk’ün 85’inci ölüm yıldönümü dolayısıyla Ankara’da Anıtkabir’i ziyaret etti. Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, günün anlam ve önemine ilişkin, Şeref Defteri’ne mesajını yazdı, imzaladı

100. yılda Ata’nın huzurundalar

Rektör Prof. Dr. Necdet Budak’ın öncülüğündeki, öğrenci ve çalışanlardan oluşan Ege Üniversitesi Heyeti, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100’üncü ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete irtihalinin 85’inci yılı dolayısıyla Anıtkabir’i ziyaret etti. Heyet, Ankara programı kapsamında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kuruluşuna öncülük ettiği Türkiye’nin en büyük kütüphanesi Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi’ni de gezdi, basılı ve dijital kaynaklarla ilgili yetkililerden bilgi aldı. Ege Üniversitesi ailesinden 350 kişinin katıldığı tören, Aslanlı Yol’daki yürüyüş ile başladı. Ardından, Ege Üniversitesi Heyeti, Atatürk’ün Mozolesinin önünde saygı duruşunda bulundu.  

Haberin Devamı

Saygı duruşunda bulunuldu 

Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, mozoleye çelenk bıraktıktan sonra heyet, Misak-ı Milli Kulesi’ne geçti. Rektör Budak, günün anlam ve önemine ilişkin, Anıtkabir Şeref Defteri’ne mesajını yazdı, imzaladı. Rektör Budak, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk; Ege Üniversitesi olarak geleceğimizi emanet ettiğimiz öğrencilerimizle, gençlerimizle birlikte huzurunuzda bulunuyoruz. Cumhuriyetimizin 100. yılında tam akredite, öğrenci odaklı, araştırma üniversitesi olarak; açtığınız yolda, gösterdiğiniz hedefe durmadan emin adımlarla yürüyoruz. Göklerde dalgalanan ay yıldızlı al bayrağımızdan aldığımız güçle; çağdaş, tam bağımsız ve güçlü Türkiye için, Cumhuriyetimize sahip çıkan, milli ve manevi değerlerinin bilincinde, çalışkan ve dürüst nesiller yetiştiriyoruz. Ebedi istirahatgahınızda rahat ve huzur içinde olmanızı diliyor; en derin saygı ve şükranlarımızı sunuyoruz.” 

Haberin Devamı

100. yılda Ata’nın huzurundalar

Emin adımlarla ilerliyoruz 

Ankara programı ile ilgili konuşan Rektör Budak, “Ege Üniversitesi Ailesi olarak Cumhuriyetimizin 100. yılını bir dizi etkinlikle kutluyoruz. Bu kapsamda 10 Kasım öncesi 350 kişilik öğrenci grubumuz ve mensuplarımızla birlikte Ankara’ya ziyaret gerçekleştirdik. Cumhuriyetin kuruluşunun 100’üncü ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete irtihalinin 85’inci yıldönümü dolayısıyla düzenlediğimiz program kapsamında Anıtkabir’i, ardından da Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesini ziyaret ettik. Geleceğimizi emanet ettiğimiz gençlerimizle birlikte Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün mozolesi önünde saygı duruşunda bulunduk. Ardından Anıtkabir Özel Defteri’ni imzaladık. Daha müreffeh bir Türkiye gayesiyle Atamızın açtığı yolda gösterdiği hedefe durmadan emin adımlarla yürüyoruz. Bu güzel programa katılan tüm öğrenci ve mensuplarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

Millet Kütüphanesi ziyaret edildi

Ege Üniversitesi Heyeti’nin, Türkiye’nin hem basılı hem de dijital en kapsamlı kaynaklarına ev sahipliği yapan Millet Kütüphanesini de ziyaret ettiğini söyleyen Rektör Prof. Dr. Budak, “Öğrencilerimizle birlikte, küresel bilgi ağının öncü merkezi, ülkemizin en büyük kütüphanesi Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanes’ini de ziyaret ettik. Kütüphane yetkililerinden hem basılı hem de dijital kaynaklarla ilgili bilgi aldık. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ülkemize kazandırdığı bu eşsiz eser için teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.