Ege ‘15 güne netleşir’

‘15 güne netleşir’

03.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun yeniden aday olmama kararına siyaset ve iş dünyasından bir çok farklı tepki geldi.

‘15 güne netleşir’

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun yeniden aday olmama kararına siyaset ve iş dünyasından bir çok farklı tepki geldi. Kocaoğlu’nun zirvede bırakma kararı alkış aldı. Kimi isimler kararı destekledi kimiyse onaylamadı. Açıklamalardan satır başları ve öne çıkanlar ise şöyle:
- CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır: 15 gün içinde Büyükşehir adayı netleşir. Kocaoğlu, CHP´nin oyunun üstünde oy alıyorsa o zaman belki gündeme gelebilir.
- CHP İzmir İl eski Başkanı Alaattin Yüksel: Piriştina’nın vefatının ardından Aziz Bey’in hem Bornova hem de Büyükşehir Belediye başkanı seçilmesinde katkım var. İsabetli bir karar vermişiz. Bürokratlarının imza yetkisini kaldırdılar, sadece Aziz Kocaoğlu ile genel sekreterin imza yetkisi atabiliyordu. İmza atmaktan elinde hastalık oluştu. Aday olmamasına üzüldüm ama saygı duymak lazım.
- MHP İl Başkanı Veysel Şahin: Kendi kararıdır, saygı duyarız. Bizim partimiz CHP’nin durumundan partimizi etkilenmez. MHP’nin oylarının geri döneceğine inanıyoruz.
- EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar: Kendisinin taktiridir. Kendisine sağlıklı ve iyi bir yaşam diliyorum.
- Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli: Kararını bir İzmirli olarak saygıyla karşılıyor, Başkanın “Değişimde ısrarcıyım. Değişim bir tehdit değil fırsat olarak görülmelidir” sözlerini çok önemsiyorum.
- Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina: Görevdeyken koltuğu bırakma erdemi de tüm siyasetçilere örnek olmalıdır.
- Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ: CHP ve İzmir açısından çok büyük bir kayıp.Bu konudaki kararını çok erken aldığını düşünüyorum.
- Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila: Başkanımızın görüşlerine bugüne kadar büyük oranda hep katıldım ama bu görüşüne katılmıyorum. Faydalı hizmetlerine devam etmeli.
- Trabzon eski Milletvekili Haluk Pekşen: Onu sindirmek için 400 yıl ile yargılamaya kalktılar. Asla boyun eğmedi. İzmir Aziz kalmalıdır.
- CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan: İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun tarihin belki de en büyük davasıyla psikolojik olarak yıpratıldığını dile getirdi, “Haksızlığa uğradı; ama yılmadı ve hizmetlerini sürdürdü. Türk siyaset tarihinde rastlamadığımız, zirvede bırakma davranışı ile de örnek oldu” şeklinde konuştu.
- CHP Parti Meclisi (PM) üyesi Erdal Aksünger: Genel Merkez’in Aziz Kocaoğlu’nun aday olması yönünde bir çabasının olacağını düşünmüyorum. Bir kamuoyu araştırması yapılır. Eğer Aziz Kocaoğlu, CHPnin oyunun üstünde oy alıyorsa o zaman belki gündeme gelebilir. Ama yenilik, farklı bir bakış, yeni insanlarla olur” diye konuştu.