Ege 1922 İzmir’ine yolculuk edin

1922 İzmir’ine yolculuk edin

11.04.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Smirna Seyahat Rehberi 1922 kitabının Türkçeye kazandırılmasına destek olan Konak Belediye Başkanı Batur, “Dostluk kardeşlik ve barışı hatırlatacak” dedi

1922 İzmir’ine yolculuk edin

Yüzyıl önceki İzmir’i yansıtan “Smirna Seyahat Rehberi 1922” adlı kitabı Altay Spor Eğitim Vakfı, Konak Belediyesi ve İzenerji A.Ş’nin de katkılarıyla Türkçeye çevrilen Araştırmacı Yazar George Poulimenos, İzmir’de okurlarıyla buluştu. Alsancak’ta bulunan Altay Spor Eğitim Vakfı Anı Evi’nde düzenlenen söyleşiye Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Yunanistan Başkonsolosu Despoina Balkiza ve Altay Spor Eğitim Vakfı Başkanı Cihangir Marmara katıldı.
100 yıl öncesini yaşayın
“Kitabın Ege’nin iki yakasının ortak tarihine, kültürüne işaret etmesi, böylece bize dostluğu, kardeşliği ve elbette barışı hatırlatması nedeniyle de çok önemli olduğuna inanıyorum” diyen Başkan Batur, “Konak Belediye Başkanı Abdül Batur da Poulimenos’u İzmir’de ağırlamaktan mutluluk duyduklarını ifade etti. Okurunu 100 yıl öncesinin İzmir’inde eşsiz bir tarih turuna çıkaran Poulimenos’a ve kitabın Türkçeye kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkürlerini ileten Batur, “Kitap o yıllarda İzmir’e gelenler için bir rehbermiş gibi tasarlanmış. O yılların sokakları, binaları, gelenekleri, görenekleri, tatları, hepsini okurlarına hatırlatıyor. O dönemi canlandırırken de İzmir’in farklı dinlerin, dillerin, ırkların bir arada ve muhteşem bir uyumla yaşadığı zengin kültür dokusuna da işaret ediyor” ifadelerini kullandı.