Ege 2020 yılının olumsuzlukları Büyükşehir’i durdurmadı

2020 yılının olumsuzlukları Büyükşehir’i durdurmadı

26.02.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Zorlu geçen koronavirüs sürecine rağmen yatırımları tek tek hayata geçirdiklerini belirten Başkan Cengiz Ergün “Sözün özü, durmayacağız, çalışacağız ve şehrimizi kalkındırmaya devam edeceğiz” dedi

2020 yılının olumsuzlukları Büyükşehir’i durdurmadı

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, 2020 yılı yatırımlarını ve 2021 yılı hedeflerini anlattı. 2020 yılının olumsuzluklarla geçtiğini belirten Başkan Ergün, “2020 yılı zorluklarla mücadele ederek geçti. Ancak Manisa Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Genel Müdürlüğü olarak hizmetlerimizi aksatmadan vatandaşlarımıza ulaştırmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Yeni yıla belediyemiz bünyesinde çalışan binlerce kardeşimizin yüzünü güldürerek başladık. Belediyemiz ve bağlı kuruluşlarındaki ortalama en düşük maaş 3 bin 400 lira oldu. Kendi ekiplerimiz ve kendi araç filomuzla 17 ilçemizdeki 632 mahalle ve bağlısında 853 kilometrelik sathi kaplama asfalt çalışması gerçekleştirdik. Uzun ömürlü ve yerli üretim olması nedeniyle tercih ettiğimiz beton yol uygulamamızda da 2020 yılında 73 kilometreye ulaştık. Toplamda 926 kilometre yol çalışmasını tamamlayıp hemşerilerimizin hizmetine sunduk” dedi.
Çevreci projeler
Uzunburun Katı Atık Bertaraf ve Düzenli Depolama Tesisi’nde, 2020 yılında 231 bin ton evsel atığın bertaraf edildiğini kaydeden Başkan Ergün, “Burada yeni bir yakma tesisi inşa ediyoruz. Bu tesisin tamamlanmasıyla 24.4 megawattlık enerji üretilerek yaklaşık 102.480 hanenin enerji ihtiyacının karşılandığı bir yer haline gelecek. Bununla birlikte evsel atıkların trenle taşınması projemiz kapsamında TCDD ile işletme protokolünü imzaladık. Projemizi hayata geçirmemizle birlikte yılda 2 milyon kilometre daha az yol gidilecek ve buna bağlı olarak daha az gaz salınımı yapılacak. Atıksu arıtma tesislerinin önemini bilerek hareket ediyoruz. Bu kapsamda, Manisa merkeze 80 milyon lira, Turgutlu’ya 46 milyon lira, Soma’ya 38 milyon lira, Alaşehir merkeze 39 milyon lira, Kavaklıdere Mahallesi’ne 4 milyon lira, Gördes’e de 10 milyon lira yatırım bedeli ile modern tesisler kazandırmıştık. İlçe ve belde belediyelerinden devraldığımız tesisleri de yaptığımız çalışmalar ile işletmeye aldık. Geride bıraktığımız süreçte atıksu arıtma tesislerine 300 milyon lira yatırım yaptık. 200 milyon metreküp atıksu arıtımı gerçekleştirdik. Sözün özü, durmayacağız, çalışacağız ve şehrimizi kalkındırmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
Kırsal kalkınmaya yönelik çalışmaları da anlatan Başkan Ergün, “Seracılığın geliştirilmesi projemiz kapsamında 2020 yılında 104 adet serayı daha tamamlayarak, üreticilerimize teslimini gerçekleştirdik. İlimize 10 adet yeni hayvan içme suyu göleti kazandırırken, 100 adet gölette temizlik ve genişletme çalışmasını tamamladık. 2015 yılında 14 istasyon ile kurulan bağ tahmin ve erken uyarı sistemine 24 tane daha ekleyerek 38’e çıkardık. Türkiye Belediyeler Birliği’nin Akıllı Şehirler Fikir ve Proje Uygulama Yarışması’nda da bu projemiz ödül almıştır. Gıda bankalarımız ve aşevimizde kullanılan bakliyatların Manisalı üreticiden alınması için çalışma yaptık. Bu çalışmamız kapsamında ilk etapta 5 buçuk ton kuru fasulye ve 5 buçuk ton nohut alımını Kırkağaç ve Gördes’te bulunan kooperatiflerden yaptık. Kooperatifçiliğe destek açısından önem verdiğimiz projemizi önümüzdeki dönemde daha da geliştireceğiz” dedi.
Yeni binaya taşındık
2021 yılında da Manisa için proje üretmeye devam edeceklerini ifade eden Başkan Ergün, “Manisa’ya değer katacak, içerisinde Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası, AVM ve Otel gibi önemli tesislerin yer aldığı projemiz yükseliyor. Belediyemiz artık yeni binasında hizmet vermeye başladı. Otel ve AVM kısmında ise sona yaklaşıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

2020 yılının olumsuzlukları Büyükşehir’i durdurmadı

İmar ve yeni projeler geliyor

İmar konusuna değinen Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Yunusemre ve Şehzadeler ilçelerimize bağlı 15 mahalleyi kapsayan 1/5000 ölçekli ilave ve revizyon nazım imar planları ile 1/1000 ölçekli ilave ve revizyon uygulama imar plan çalışmalarımızı en kısa zamanda meclise getirmeyi hedefliyoruz” dedi. Büyükşehir ve Salihli belediyeleri işbirliğiyle Adala Mahallesi’nde bulunan Atatürk Evi’nin restorasyon projesinin ihalesini gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Ergün, “2019 yılında meydana gelen depremde yıkılan Akhisar ilçemizdeki Karabörklü Camisi’nin yerine yenisi yapacağız. Akhisar İtfaiye Amirliği’ni yeni stadyumun yakınlarında yapacağımız modern binaya taşımayı planlıyoruz. İtfaiyenin yerine ise Gençlik ve Kültür Merkezi yapacağız. Akhisar, Ahmetli ve Kırkağaç ilçelerimize yeni prestij caddeleri kazandıracağız. Akhisar’da yaklaşık 35 bin metrekarelik alanda, “Kültür Park” projemizi hayata geçireceğiz. Kula ilçemizdeki Yunusemre Caddesi’nde planladığımız sokak sağlıklaştırma projemizin ihalesi de gerçekleştirildi” diye konuştu.