Ege 24 Haziran coşkusu yaşandı

24 Haziran coşkusu yaşandı

25.06.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün Karşıyaka armasına ay yıldız taşımasını istediği 24 Haziran 1926’nın 95. yıldönümü gurur ve heyecanla kutlandı. Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, “Karşıyaka, Atatürk’ün gözünde özel öneme sahip bir kulüptü” dedi

24 Haziran  coşkusu yaşandı

Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün Karşıyaka'yı ikinci kez ziyaret ederek, Kurtuluş Savaşı sonrasında oluşturduğu kadrosuyla yabancı rakiplerini yenerek namağlup İzmir şampiyonu olması üzerine, kulübün armasında ay yıldız taşımasını istediği 24 Haziran 1926'nın 95. yıl dönümü, coşku ve heyecanla kutlandı. Düzenlenen etkinlik programı kapsamında ilk olarak Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım'ın ilçedeki anıt mezarında tören düzenlendi. Törene Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Karşıyaka Kaymakamı Ali Rıza Çalışır, Dışişleri Bakanlığı İzmir Temsilcisi Naciye Gökçen Kaya, Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Turgay Büyükkarcı, CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Serdar Koç, İzmir Barosu Başkanı Özkan Yücel, meclis üyeleri ve Karşıyakalılar katıldı.
Karşıyaka Başkanı Turgay Büyükkarcı, "Bu kulübün başkanlığını onurla ve gururla sürdürüyorum ve ömür boyu da hizmet etmeye devam edeceğim. Çünkü ay yıldız var göğsümüzde, çünkü Mustafa Kemal'in askerleriyiz" dedi. Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, "Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu, önderimiz, kahramanımız, başöğretmenimiz, başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün biz Karşıyakalıların hiçbir zaman unutmayacağı bir ziyaret ve talimatla bizleri onurlandırdığı bir günün 95. yıl dönümü. Karşıyaka, Cumhuriyet'e ve onun kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün bize emanet ettiği değerlere yürekten bağlı bir kenttir. Karşıyaka, Atatürk'ün gözünde özel bir öneme sahip bir kulüptü" dedi.