Ege 33 yıl sonra kaybettiler!

33 yıl sonra kaybettiler!

23.11.2021 - 00:00 | Son Güncellenme:

Spor Toto Süper Lig’de sezona hızlı bir giriş yaptıktan sonra 6 maçından 1 puan çıkaran Altay’da, kötü gidişat sürüyor. Evinde profesyonel liglerde 33 yıldır mağlup olmadığı Adana Demirspor’a da kaybeden siyah beyazlılarda karabulutlar dağılmadı

33 yıl sonra kaybettiler

Spor Toto Süper Lig’de sezonun ilk 7 maçında 5 galibiyet ve 2 mağlubiyet alan Altay, daha sonra çıktığı 6 müsabakada 1 puan toplayabildi. Kötü gidişatı bir türlü durduramayan siyah beyazlılar, milli ara sonrası evinde Adana Demirspor’a 3-1 yenilerek ağır yaralandı. Sahada sergilediği performansla eleştirilen Altay, taraftarını kahretti. En son 24 Eylül’de iç sahada Beşiktaş’ı 2-1 yenen siyah beyazlılar, ligin 7. haftasındaki bu galibiyetin ardından 3 puanı bir arada göremedi.

Haberin Devamı

Zorlu viraj

Öte yandan Altay, profesyonel liglerde 33 yıldır mağlup olmadığı Adana ekibine karşı geleneği bozdu.

En son o dönemki adı 1. Lig olan Süper Lig’de 21 Şubat 1988’de deplasmanda Adana Demirspor’a 3-2 boyun eğen İzmir temsilcisi, liglerde 16 defa karşı karşıya geldiği rakibini 11 kez yenmeyi bilmişti.

İki ekip arasındaki randevuların 5’i de beraberlikle tamamlanmıştı. Geçen sezon ise Adana Demir’le 1. Lig’de kozlarını paylaşan İzmir temsilcisi, iki maçı da kayıpsız geçmişti. Siyah beyazlılar zorlu 3 haftalık viraja girecek. İlk olarak 26 Kasım Cuma günü Medipol Başakşehir’e konuk olacak Altay, 4 Aralık Cumartesi İstanbul’da Galatasaray karşısına çıkacak. İzmir temsilcisi, 10 Aralık’ta Atakaş Hatayspor’u ağırlayacak.