Ege 4 bin 251 depremzede Kuşadası’na sığındı

4 bin 251 depremzede Kuşadası’na sığındı

23.02.2023 - 00:00 | Son Güncellenme:

Kuşadası Belediyesi, kente gelen depremzedelerin ihtiyaçlarını karşılıyor.

4 bin 251 depremzede Kuşadası’na sığındı

Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ve Güvercin Masa aracılığıyla yürütülen yardım çalışmalarında bugüne kadar Kuşadası’na gelen 4 bin 251 depremzedenin talep ettiği gıda, giyecek, ısıtıcı, soba, yakacak, yatak, yorgan, battaniye, bebek eşyaları, kişisel bakım ve hijyen malzemeleri gibi acil ihtiyaçları karşılandı. Depremzedelerin ya da misafir oldukları ailelerin Güvercin Masa’ya başvuru yaparak talep oluşturmalarının ardından harekete geçen Kuşadası Belediyesi ekipleri talep edilen ihtiyaç malzemelerini adreslere ulaştırıyor.

Haberin Devamı

Öte yandan Kuşadası Belediyesi tarafından deprem nedeniyle travma ve psikolojik sorun yaşayan kişilere yönelik sunduğu psikolojik destek hizmetini de sürdürüyor. Özellikle felaketi yaşayan çocuklara tiyatro etkinlikleri ile destek olan Kuşadası Belediyesi, yetişkin bireyler için de uzmanlar tarafından yüz yüze eğitim çalışmaları gerçekleştiriyor.

“Zor günleri birlik, beraberlik ve dayanışma ile atlatacağız” diyen Başkan Günel, “Kuşadalı hemşehrilerim büyük fedakarlıklar yaparak yardımlarını esirgemediler. Onlar olmadan bizim bu yardımları toplamamız ve iletmemiz mümkün olamazdı” ifadelerini kullandı.