Ege 420 günde yeni yuva!

420 günde yeni yuva!

25.02.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

İZTO Başkanı Özgener, ‘Birlikten İzmir Doğar’ kampanyası ile yapılması planlanan 120 deprem konutu ihalesinde teklif için son günün 7 Mart olduğunu duyurdu

420 günde  yeni yuva

İzmir Ticaret Odası’nın (İZTO) meclis toplantısında konuşan İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, imzalanan protokol kapsamında yapılacak deprem konutları için ihaleye çıkıldığını duyurdu. Şubat ayı meclis toplantısı, İZTO Meclis Başkanı Selami Özpoyraz yönetiminde yapıldı. İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, 30 Ekim 2020’de meydana gelen İzmir depremi sonrası İZTO, Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO), İzmir Ticaret Borsası (İTB) ve Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) öncülüğünde ‘Birlikten İzmir Doğar’ kampanyasını başlattıklarını anımsattı, yapılacak deprem konutları için 21 Şubat’ta ihaleye çıkıldığını kaydetti.

Haberin Devamı

‘Hassasiyetle takip edilmeli’

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’yla (TOKİ) geçen yıl ortak protokol yaptıklarını ifade eden Özgener, “Depremde vefat eden 117 vatandaş için, Bayraklı Rezerv Alanı’nda konut yapacağız. 120 adet deprem konutunun yapım ihalesine çıktık. Odamız web portalında, duyurular kısmında yer alıyor. Son teklif verme süresi ise 7 Mart Pazartesi. Hedefimiz, 420 günde konutları bitirip hak sahiplerine teslim etmek” dedi.
Özgener, Rusya ile Ukrayna arasında yaşananlara da değinen Özgener, şu noktalara değindi: “Yaptırımlar, son dönemde tedarik sorunları yaşayan dünya enerji piyasasını olumsuz yönde etkileyecektir. Gıda güvenliği de risk altında. İki ülke arasındaki çatışma, küresel piyasalara da yansıyabilir. Türkiye’nin iki ülkeyle de turizm, enerji, gıda ve tarım sektörlerinde önemli ticari bağlantıları var. Pek çok konuda iş birliği yapıyoruz. Ülkemiz açısından hassasiyetle takip edilmesi gereken bir dönemdeyiz. Gerekli aksiyonların ve tedbirlerin alınması, bu sürecin en az hasarla atlatılmasında belirleyici olacaktır.”
Ekim ayı meclis konuşmasında, KGF kredilerine dikkat çektiğini ve amaç dışı kullanıma ilişkin önlem alınması gerektiğini vurguladığını dile getiren Özgener, “İşletmeler, ölçeğini büyütmek ve yatırım yapmak yerine; döviz, altın, konut ve araç alıyor. Yeni kredi paketi hazırlanırken, bu önerilerimizin değerlendirildiğini ve odamızca dile getirilen hususların düzenlemelere yansımasını görmekten memnuniyet duyuyoruz.”

Haberin Devamı

Tulum peynirine coğrafi işaret

İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, kentle özdeşleşen gıda ürünlerinin coğrafi işaretle tescillenmesine önem verdiklerini belirtti, “İzmir şambalisi, İzmir lokması, İzmir kumrusu ve İzmir boyozu coğrafi işaret tescillerinin ardından, Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Süt Teknolojisi Bölümü öğretim üyeleriyle birlikte çalışmalarını yürüttüğümüz, İzmir tulum peynirinin de coğrafi işaretini aldık. 7. Süt Grubu Meslek Komitesi Başkanımız Halil Koyuncuoğlu, Başkan Yardımcımız Eray Boyacıoğlu, Meclis üyelerimiz Muzaffer Egi ve Levent Pekimrekli ile Komite üyemiz Serkan Özkaynak’a çalışmaları için teşekkür ediyorum” dedi.