Ege 48 saatlik detoks uykusuna yattılar

48 saatlik detoks uykusuna yattılar

29.07.2018 - 22:51 | Son Güncellenme:

Buca Belediyesi’nin düzenlediği, dijital dünyaya açılan hiçbir elektronik cihazın alınmadığı Teknolojik Uyku Festivali renkli geçti. Başkan Levent Piriştina, “Burada hayatı hatırladık” dedi.

48 saatlik detoks uykusuna yattılar

Buca Belediyesi’nin radyo işbirliği ile gerçekleştirdiği Teknolojik Uyku Festivali’nin 3’üncüsü de renkliydi. Kaynaklar’ın eşsiz doğasında gerçekleşen ve tüm ihtiyaçların ücretsiz olarak karşılandığı festivale katılan 200 kişi, İzmir 16’ncı Noteri huzurunda, Başkan Levent Piriştina’nın da katıldığı kurayla belirlendi. Katılımcıların yanlarında misafirlerini de getirme şansı yakaladığı festivalde, teknolojiden ve onun getirdiği bilgi kirliliğinden arınmış, yüz yüze iletişimin, dostluğun, arkadaşlığın egemen olduğu bir dünyanın yaratılması amaçlandı. Girişte cep telefonu, tablet gibi teknolojik cihazların teslim edildiği festivalde katılımcılar, sanal dünyanın bilgi kirliliğinden ve yalnızlaştıran yapısından 48 saat uzaklaşma fırsatı yakaladı.

Haberin Devamı

Uluslararası olacak

Alanda, doğanın kendine has sessizliğinde kitap okuyup dinlenmek isteyenler için kitaplarla çevrili okuma bölümü bulunurken, yeşile ve oksijene doymak isteyenler için ise doğa yürüyüşleri ve çeşitli spor aktiviteleri yapılıyor. Festivale büyük ilgi olduğunu kaydeden Başkan Piriştina, “İnsanlar burada şehrin gürültüsünden uzakta, yeni insanlarla tanışarak keyifli vakit geçiriyor. İlginin yoğun olması sebebiyle ekim ayında aynı organizasyonun daha geniş kapsamlı, uluslararası versiyonunu düzenleyeceğiz. Burada hayatı, insanı hatırlıyoruz” diye konuştu.

Yazarlar