Ege 50. yılda 50 kampüs

50. yılda 50 kampüs

01.08.2017 - 06:15 | Son Güncellenme:

Orta vadede tematik Uğur Üniversitesi kurmayı da amaçladıklarını belirten Kulaberoğlu, “İzmir’de eğitim yatırımlarımız sürecek. Üniversiteyle birlikte ABD’de Uğur liselerini de açmayı planlıyoruz” diye konuştu

50. yılda 50 kampüs

Türkiye’nin her noktasında, konusunda uzman öğretmenleriyle en donanımlı eğitim olanaklarını 44 ilde 36 kampus ile sunmayı hedefleyen Uğur Okulları’nın, Karşıyaka’daki yeni kampusune misafir oldum. Uğur Okulları Genel Müdürü Nevzat Kulaberoğlu ile birlikte yeni yapılan kampusu gezerken, “Şimdi bu okulda öğrenci olmak varmış” demekten kendimi alamadım. 1968 yılında bir dershane ile başlayan eğitimdeki bu başarı hikayesi, büyüyerek devam ediyor. Genel Müdür Kulaberoğlu, eğitim dünyasındaki 50. yıllarında 50 kampuse ulaşmayı hedeflediklerini açıkladı, “Orta vadede bir tematik Uğur Üniversitesi kurmak istiyoruz. Aynı zamanda Amerika Birleşik Devletleri’nde de Uğur Liselerini açmak gibi bir planımız var. İzmir’de eğitime yatırımımız sürecek” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

‘Müfredatımız farklı'

- 49 yıllık Uğur Eğitim Kurumları’nın orta ve uzun vadede hedefleri nelerdir?

Uğur Eğitim Kurumları, 1968 yılında bir dershane ile başladı. Dershanelerin kapatılmasıyla Uğur Okullarına dönüşüp, 49 yıllık eğitim tecrübemizi; okul öncesinden lise son sınıfa kadar çocuklarımıza sunuyoruz. 2016-2017 eğitim-öğretim yılında 13 kampuste eğitim verdik, yeni eğitim-öğretim döneminde bu sayı 36’ya çıkacak. Bir tanesi de şu anda içinde bulunduğumuz Karşıyaka kampusu. 50. yılımız olan 2017-2018 eğitim-öğretim yılı içerisinde 50 kampuse ulaşmayı hedefliyoruz. Nicel olduğu kadar nitelik önde gidecek, niceliği arkasından takip ettireceğiz. Yani okul kuracaksınız ama öğrencinin her türlü ihtiyacını karşılayacaksınız ki öğrenci başarı gösterebilsin. Orta vadede ise bir tematik Uğur Üniversitesi kurmak istiyoruz. Uğur Bilim ve Teknoloji Üniversitesi gibi bir hedefimiz var. Aynı zamanda Amerika’da Uğur Liselerini açmak gibi bir geleceğe bakışımız da var. Öte yandan İzmir’de iki tane kampusumüz var. Önümüzdeki yıl bir tanesi kampus olmak üzere 2 okul daha açacağız. İki yıl sonra da, farklı noktalarda yatırım planlarımız var...

Haberin Devamı

- Uğur Okulları’nın farkı nedir?

Aile bireyleri çocuklarını okula gönderirken iyi bir eğitim alması, vizyon geliştirmesi, kendini anlayabilen ve anlatabilen bireyler olmasını istiyor. Biz Uğur olarak bunların hepsini sağlamaya çalışıyoruz. Biz ASDF modeli ile klasik anlamda çizginin dışına çıktık. Okul öncesi ve ilkokul müfredatını geliştiren bir kurumuz. Başta erken STEM, kodlama ve robotik eğitimleri de Uğur’un farkları arasında. Fakat en önemli özelliğimiz; öğrenciyi hazırlık sınavlarına tam anlamıyla hazırlayan en iyi okul olmamızdır. Öğrenciler bizimle birlikte ek derslere ve dershanelere ihtiyacının kalmadığını görüyor. Bunu da şöyle destekleyebiliriz; LYS sınavında ilk 10 binde 780’den fazla öğrencimiz oldu. Neredeyse ilk 10 derece Uğur’dan çıktı. Sınavlara hazırlık konusunda yayınlarımızla, kadromuzla, programımızla hepsini karşılıyoruz.

Haberin Devamı

- Türkiye’de bir ilk olan erken STEM uygulamasını biraz açar mısınız?

Okul öncesinden başlayarak uygulanan erken STEM eğitim yaklaşımıyla 21. yüzyıl bireyleri yetişiyor. Science (Fen), Technology (Teknoloji), Engineering (Mühendislik) ve Mathematics (Matematik) kelimelerinin baş harflerinden oluşan STEM, disiplinler arası bir eğitim anlamına geliyor. Türkiye’de ilk defa Uğur Okullarında hayata geçirilen erken STEM ile 4 ila 10 yaş arasındaki öğrenciler, 8 aylık eğitim süresinde her iki ayda bir projeyi hayata geçiriyor. Böylece küçük yaştan itibaren ezbercilikten uzak bir eğitim alma şansına sahip oluyor.

- Özel okulların başarı oranını yükselteceğine inanıyor musunuz?

Sadece İzmir’de değil, özel okullar ülkemizdeki başarı oranını da yükseltiyor. 23 yıllık tecrübemle bunu rahatça söyleyebilirim. Uğur şu anda hem İzmir’de hem Türkiye’de en üstdüzey eğitim kurumlarından biri. Biz ne yapıyorsak, bize bakıp aynısını yapmaya çalışanlar var. İşte bu sebepten dolayı; diğer okullardaki performanslar da buna bağlı olarak artış gösterecektir. Biz bütün okulların en az bizim kadar başarılı olmasını arzu ederiz. Rakip ne kadar iyiyse, bu bize çok iyi yansır. Dolayısıyla bu hem İzmir’e hem de Türkiye’ye iyi bir başarı sağlar.

Haberin Devamı

Doktora öğrenimini sürdürüyor

1971 Ardeşen doğumlu olan Nevzat Kulaberoğlu, evli ve iki çocuk babası. Boğaziçi Üniversitesi’nde lisans eğitimini tamamladıktan sonra Marmara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Fizik Eğitimi Anabilim Dalı’nda yüksek lisans yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü’nde doktorasına devam ediyor.

Tercih ofisleri hizmette

- Sınava hazırlık merkezleri ve tercih ofisleriniz açıldı. Öğrenciler için başka neler var?

N.K.: Sınava hazırlık merkezlerimiz Uğur Okulları bünyesinde faaliyet gösteriyor. Eğitim-öğretimin yanında ihtiyaçları olan online danışmanlık, yurtiçi ve yurtdışı üniversiteler hakkında bilgiler, koçluk, kariyer planlama gibi bütün alanlarda öğrencinin ihtiyacı olan bir merkez olarak tasarladık. Dolayısıyla öğrenciyi her alanda her anlamda ihtiyaçlarının karşılandığı bir yer olarak tasarladık. Tercih ofislerimizde ise öğrencinin Uğur’lu olup olmaması önemli değil. Ofislerimiz tercih döneminde tüm öğrencilere destek oluyor. Bir çocuğun hayatına dokunmakla dünyayı değiştirebiliriz. Biz de bunu yapmaya çalışıyoruz.