Ege 8 Nisan müjdesi

8 Nisan müjdesi

26.03.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Konak Belediyesi, Tepecik’te kurduğu Roman Kültür Merkezi’ni 8 Nisan Dünya Romanlar Günü’nde hizmete açacak. Başkan Batur “Onlara, en anlamlı günlerinde özel armağan vermek istedik” dedi

8 Nisan müjdesi

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Tepecik’te bulunan 116 yaşındaki tarihi bir binada hizmet verecek olan Romanlar Kültür Merkezi’nin açılışını 8 Nisan Dünya Romanlar Günü’nde yapacaklarını müjdeledi. Tarihi yapıda tamamlanan çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Batur’a, Konak Belediye Meclisi Üyesi Ali Yangır, İzmir Sahne Çalışanları Derneği Başkanı Muammer Açıkpazu, Yenişehir Mahalle Muhtarı Süleyman Çatalbaş ile mahalle sakinleri de eşlik etti.
Müzik aletleri kursu
Restorasyon çalışmalarını, söz verdikleri tarihte tamamladıklarını belirten Başkan Batur, “Roman hemşehrilerimize onlar için çok anlamlı bir günde, çok özel bir hediye vermek istedik. Roman Kültür Merkezi’mizi, 8 Nisan Dünya Romanlar Günü’nde kentimize kazandıracağız. Tarihi yapımızda, çok güzel çalışmalar yapacağız. Merkezimiz ilçemize, tüm hemşerilerimize hayırlı olsun” diye konuştu.
Merkezde ilk etapta okuma-yazma, yaratıcı drama, temel müzik eğitimi, ritim, üflemeli, yaylı sazlar, film, belgesel ve fotoğrafçılık kursları düzenlenmesi planlanıyor. Açılacak kurslardan biri de müzik aletleri bakım ve onarım kursu olacak. Merkezin alt katında müzikle ilgili eğitimler verilirken, orta kat kadın, aile ve çocuklara yönelik çalışmalara ayrılacak. Merkezin üst katında ise gençlerle ilgili çalışmalar yürütülecek.