Ege 903 gencin hayatı değişti

903 gencin hayatı değişti

23.04.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

İŞKUR ve İEÜ Medical Park Hastanesi işbirliğinin istihdama katkıları artarak devam ediyor. Yeni proje İEÜ MP Akademi ile de mesleki eğitim konusunda hizmet sunulacak

903 gencin hayatı değişti

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Medical Park Hastanesi, İŞKUR’un gerçekleştirdiği Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme İşbirliği Protokolü (MEGİP) ile kurulduğu yıldan bu yana 903 gence istihdam sağladı. En son olarak 25 gencin istihdam edildiği işbaşı eğitim programı, İŞKUR İzmir İl Müdürü Kadri Kabak, Karşıyaka Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdür Muavinleri Fidan Gül Sürekli, Gülnur Ölçer ve İEÜ Medical Park Hastanesi Genel Müdürü Veysi Kubba’nın katılımlarıyla gerçekleşti.
‘İşini seven yorulmaz’
Gençlere yeni iş hayatlarında başarılar dileyen Kabak, “İnsan sevdiği işi yapar yaptığı işi de severse ömür boyu çalışmazmış derler. Dolayısıyla yaptığınız işi sevdiğiniz ve değer verdiğiniz sürece iş hayatı insanı asla ve asla yormaz” dedi.
Kariyerlerine başlamaları konusunda gençlere destek olmaktan büyük gurur duyduklarını dile getiren Kubba ise, “Çoğu kurum yeni eleman alma konusunda çekimser davranırken biz 10 yıldır birçok gencin kariyer yolculuğuna başladığı ilk yer olduk. Onları kurumumuzda eğiterek alanlarında donanımlı hale getirdik. Kurulduğumuz yıldan bu yana iş başı süreçlerinde İŞKUR bize her konuda yol gösterici oldu. Bu vizyon ile hastane bünyesinde İEÜ MP Akademi projesini hayata geçirdik. Bu proje ile birlikte dışarıya da eğitim konusunda hizmet veren bir kurum olacağız. Üzülerek belirtmek istiyorum ki ülke olarak eğitilmiş insan konusunda büyük sıkıntılarımız var. Biz bu durumun bilincinde olarak elimizi taşın altına koymaktan çekinmedik” diye konuştu.