Ege 97. yılda da aynı coşku

97. yılda da aynı coşku

24.04.2017 - 04:06 | Son Güncellenme:

İzmir’de, her yıl olduğu gibi renkli görüntüler vardı. Miniklerin okuduğu şiirler herkesi duygulandırdı. Öğrencilerin gösterileri büyük ilgiyle izlendi, “Bağımsızlığımızı vatana gönül verenlerin azmine borçluyuz” vurgusu yapıldı...

97. yılda da aynı coşku

İZMİR Gündoğdu Meydanı’nda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarında renkli görüntüler oluştu. Toplam 27 ortaokulda eğitim-öğretim gören 1156 öğrencinin yaptığı gösteriler töreni izleyenlerden tam not aldı. Miniklerin okuduğu şiirler ise alandakileri duygulandırdı.

Haberin Devamı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 97. yıldönümü, İzmir’in Cumhuriyet Meydanı’ndaki törenle kutlandı. Törene İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Ege Ordusu Komutanı Orgeneral Abdullah Recep, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, öğrenciler ve çok sayıda İzmirli katıldı. Alandakiler ellerinde Türk bayrakları taşırken, çevredeki binalara da dev Türk bayrakları asıldı. Saat 09.30’da İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi’nin, meydanda bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk bırakmasıyla tören başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından, protokole minikler tarafından çiçek verildi. Protokolde çocuklara da yer verildi. Daha sonra konuşan İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, 23 Nisan’ın sevinç ve coşkuyla kutlandığını söyledi. İl Müdürü Yahşi şöyle dedi:

Haberin Devamı

97. yılda da aynı coşku

‘Birliğin bayraklaştığı gün’

“23 Nisan, ülkemiz ve milletimiz için çok önemli bir ana tanıklık etmiş, asil bir milletin verdiği bağımsızlık mücadelesinin ardından birlik ve beraberliğin bayraklaştığı gün olmuştur. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal’in önderliğinde ve onun ‘milletin bağımsızlığını yine milletin azim ve kararlılığı kurtaracaktır’ öngörüsüyle tutuşturulan bağımsızlık meşalesi, 23 Nisan 1920 Cuma günü Ankara’da, Anadolu’nun dört bir yanını aydınlatmıştı. Bağımsızlığımızı tarifsiz bir tutkuyla vatana gönül verenlerin gayretine azmine, kararlılığına, birlik ve beraberliğine borçluyuz.”

97. yılda da aynı coşku

480 kişiyle ‘Efedir Gelen Efe’

Karabağlar Şehit Komando Er Fatih Özcan İlkokulu öğrencisi Hande Reyhan Ömüralp, ellerinde Türk Bayrağı ve TBMM’nin önünde Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşlarının fotoğrafını taşıyan öğrencilerin oluşturduğu kompozisyonda ‘23 Nisan’ adlı şiiri okudu. Karabağlar Murat Urcan İlkokulu öğrencisi Yağız Yağmur ise ‘Hoşgeldin 23 Nisan’ adlı şiiri okudu. Şiirler okunurken duygulu anlar yaşandı. Daha sonra toplam 27 ortaokuldan 1156 karma öğrenci gösteri yaptı. Öğrenciler, Ege yöresine ait müzikler eşliğinde oluşturulan kareografilerle 10 ortaokuldan 96 erkek, 384 kız olmak üzere 480 karma öğrenci ‘Efedir Gelen Efe’ adlı gösteriyi sundu.