Ege Adabahçe’nin doğal ürünleri AdaMarket’te

Adabahçe’nin doğal ürünleri AdaMarket’te

05.01.2023 - 00:05 | Son Güncellenme:

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel’in öncülüğünde 2020 Haziran’da “Toprağa Sarıl, Üretime Katıl” sloganıyla yaşama geçirilen Adabahçe, kente bereket katmaya devam ediyor.

Adabahçe’nin doğal ürünleri AdaMarket’te

Kuşadası Belediyesi’ne ait Değirmendere Mahallesi İğdecik mevkisinde bulunan 21 dönümlük arazinin 10 dönümü üzerinde kurulan ve 2022 yılında toplam 12 bin 961 kilogram mahsulün elde edildiği Adabahçe’de kış hasadı başladı. Ekim ayında toprakla buluşturulan karnabahar, brokoli, lahana, marul, roka, havuç, ıspanak, turp ve baklalar Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından günlük olarak toplanarak uygun fiyata Kuşadalılara ulaştırılıyor. Projenin bir diğer ayağı olan AdaMarket Ekspres araçları da Adabahçe’den elde edilen ürünler ile evlerde üretilen tarhana, erişte, reçel gibi temel gıda maddelerini Kuşadalıların ayağına götürmeye devam ediyor. Öte yandan Kuşadası Belediyesi’nin İsmail Cem Dostluk ve Barış Meydanı’na kurduğu lunapark oyuncakları, çocukların ilgi odağı oluyor. Çocuklar, atlıkarınca, trambolin, dönen salıncak gibi birbirinden keyifli oyuncaklar aracılığıyla gönüllerince eğleniyor.

Haberin Devamı

İhtiyaç sahipleri için 2 yeni proje

Kuşadası Belediye Meclisi, 2023’ün ilk toplantısını gerçekleştirdi. Yaşanan ekonomik kriz nedeniyle vatandaşın alım gücünün her geçen gün giderek düştüğüne dikkat çekilen toplantıda Kuşadası’nda eğitim gören 6-14 yaş arası ihtiyaç sahibi öğrenciler için ‘Beslenme Saati Projesi’ ile 1-5 yaş arası çocuklar için ‘Süt Dağıtımı Projesi’nin yaşama geçirilmesine karar verildi. Kuşadası Belediyesi’nin yürüttüğü tüm iş ve işlemlerinin denetimi ve teftişi amacıyla Teftiş Kurulu Müdürlüğü kurulması kararı alındı. Ayrıca marina mevkiinde Rose Mary Anı Evi olarak düzenlenen tarihi binanın ilk katının Türk Kahvesi Evi, Güvercinada’da bulunan İç Kale’nin ise Deniz Ticaret Tarihi Müzesi olması üzerinde fikir birliğine varıldı.