Ege Ada’da yeşil seferberlik

Ada’da yeşil seferberlik

16.01.2020 - 07:50 | Son Güncellenme:

Kuşadası Belediyesi, bir parkın yapımına devam ediyor, ikisinde de yenileme çalışması yapıyor. İlk olarak köpek eğitim parkuru kurulacak

Ada’da yeşil seferberlik

‘Daha yeşil bir kent’ hedefiyle çalışmalarını sürdüren Kuşadası Belediyesi, kentleşmeyle birlikte artan yeşil alan ihtiyacını gidermek için projelendirme çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri bir yeni parkın yapımına, 2 parkın da yenileme çalışmasına devam ediyor.
50 noktaya yuva
Kadınlar Denizi Mahallesi Mustafa Dağıstanlı Sokak’ta bulunan 338 metrekarelik yeni bir parkın yapım çalışmasına başlayan ekipler, Şevki Hasırcı Meydanı’nda bulunan Salih Killi Parkı ile Türkmen Mahallesi Esen Sokak’ta bulunan parkı onarıyor. Kent merkezinde yapılan yaşam alanlarında, kent hafızasına imza atmış kişilerin isimleri ölümsüzleşiyor. Kuşadası’nda yaşayan her canlıdan sorumlu olduğunu yineleyen Belediye Başkanı Ömer Günel, “Kuşadası’nda hayat bulan her canlı için proje üretmek bizim görevimiz.
Özellikle can dostlarımız olan evcil hayvanlarımızın gerek sosyalleşmesi gerekse toplumsal yaşamda uyum göstermeleri için eğitim parkuru içeren yeni alanlar kuracağız” dedi. Yenileme çalışmaları süren Türkmen Mahallesi Esen Sokak’ta bulunan parkta Kuşadası’nda bir ilk olarak köpek eğitim parkuru kurulacak. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri ayrıca kentin 50 farklı noktasına kedi ve köpek evleri yerleştirdi.