Ege Ailesinin canıydı

Ailesinin canıydı

06.08.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Antalya’da yangın söndürme çalışmalarında şehit olan Erdal Tovka’nın köyde tek odalı bir evde yaşayan ailesi, “Tek çocuğumuzdu. Her sabah kapımızı çalardı” dedi

Ailesinin canıydı

Türkiye’yi etkisi altına alan Akdeniz ve Ege bölgelerindeki yangınlarla mücadele sürüyor. Söndürme çalışmalarının devam ettiği yangınlar, farklı yerlerde yeniden çıkarken Antalya’nın Manavgat ilçesindeki orman yangınını söndürme çalışmalarında şehit olan İzmir Bergama Orman İşletme Müdürlüğü’nden Erdal Tovka’nın acılı ailesi taziyeleri kabul etti. Tırmanlar Köyü’nde yaşayan Baba Halil ve Anne Gülsüm Tovka, yaşadıklarını anlattı. Oğlu ile en son Kurban Bayramı’nda bir araya geldiklerini belirten aile, 2012’den bu yana orman teşkilatında çalışan oğullarının Bergama ve Kınık Bölgesi’nde görevli olduğunu söyledi.
Tek odalı evde yaşamını sürdüren acılı aile, oğullarının tek çocuklarının olduğunu, onu gözü gibi bakarak büyüttüklerini belirtti. Anne Gülsüm Tovka, “Benim oğlum her sabah kapımızı çalar, hatırımızı sorardı. Hemen karşımızda oturuyor zaten. Onunla uyanır, geceyi gündüz ederdik. Evladım iyi bir insandı, kimseyi incitmezdi. Onu zor şartlarda büyüterek bu günlere getirdik. Böyle olmasını kimse istemezdi ama ne yapalım? Onu çok özlüyorum. Arkasında biri 9, diğeri 13 yaşında evlatları kaldı. Artık onlar bize evladımızdan yadigarı. Yokluğuna nasıl alışacağımızı bilemiyoruz. İlk gün yapılan sakinleştirici iğne ve ilaçlarla ayakta durduk. Şu anda canımız daha çok yanıyor. Demek ki oğlumu Allah bizden daha çok seviyormuş” dedi.
‘Telefonla aradı’
Aynı zamanda doğuştan engelli olan acılı Baba Halil Tovka ise, oğlu ile en son şehit olmadan kısa süre önce görüştüğünü ifade etti. Köyde sepet örerek geçimini sağlayan Baba Tovka, “Bizi telefonla arayıp hatırımızı sordu. Annesine selam söyledi. Yangınları ve yaşadıklarını sordum. ‘Baba çok zorlu şartlarda çalışıyoruz, buraları çok karışık ve yoğun’ dedi. Sonra bizi bir saat sonra tekrar aradı. ‘Ne yapıyorsunuz’ dedi. Biz de kapının önünde oturduğumuzu, komşularla sohbet ettiğimiz söyledik. Aramasında, ‘Yangınlar çok büyük, her şeyi yutuyor. Alevler ağaçların çok üstünde. Biz de çok yoğun çalışıyoruz. Arayamazsam merak etmeyin’ dedi. Sonrasında zaten vefat ettiği bilgisini aldık. Mekanı cennet olsun. Vatan sağolsun” diye konuştu. Baba Tovka, oğlunun 9 yıl önce mülakatları geçtikten sonra bu mesleği seçtiğine çok sevindiğini sözlerine ekledi.