Ege AK Parti’den ‘mahalle baskısı var’ iddiası

AK Parti’den ‘mahalle baskısı var’ iddiası

30.03.2011 - 02:52 | Son Güncellenme:

AK Parti İl Başkanı Akay, “İzmir’de Ak Parti’ye yönelik mahalle baskısı var. Partimize karşı korku tüneli oluşturuluyor. İzmirlinin rakı-balığına da karışmayacağız” dedi

AK Parti’den ‘mahalle baskısı var’ iddiası

Ak Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihad Akay, Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar’ı ziyaret etti. Akay, burada din sosyolojisi üzerine çalışmaları ile tanınan Şerif Mardin’in dört yıl önce gündeme getirdiği “mahalle baskısı” kavramına dikkat çekti, şöyle dedi: İzmir’de bize karşı mahalle baskısı var. Biz de İzmir’de partimize karşı oluşturulan korku tüneli algısını yıkmak için çalışıyoruz. Bu algının yıkılmamasında demek ki bizim de eksiğimiz var. Biz bunun yıkılması için sonuna kadar çalışacağız. Biz tabandan siyaset yapıyoruz. İzmir’de çalmadık kapı, girilmedik ev bırakmak istemiyoruz. 2011 seçimleri çok farklı olacak.”

‘Özel hayata karışmayız’
İzmirlilerin özel hayatlarına müdahale olacağı endişesi ile Ak Parti’den uzak durduğuna dikkat çeken Akay, “‘Ben Ak partiye oy verirsem benim özel hayatıma, içkime karışır, akşam rakı balığıma karışır’ diyor. Böyle bir şey yok. Ayrıca ‘AK Parti’ye oy verirsem benim başımı kapatır. Şeriatla yönetir. Türkiye İran olur’ diye düşünüyor. 9 yıllık iktidar döneminde nerede oldu? Yok böyle bir şey. İnsanlar şartlandırılıyorlar. Sanal baskı var” diye konuştu.
EBSO Başkanı Yorgancılar ise İzmir’de korku tüneli olduğunu tahmin etmediğini söyledi. Yorgancılar, “İzmirlilerin tercihi bu yönde. İzmirliler korkmaz. İzmirli bildiğini yapan, demokrat yapısı ve çizgisi belli olan toplum. Baskı ile kararını değiştiren bir yer değil. Baskı olduğunu düşünmüyorum ama farklı algılıyorlar. Onların kendi içlerindeki bir algı bu. İzmirli her zaman zaten baskılara tepki gösteriyor” dedi.