Ege Ak Parti’nin yeni kadın kolu başkanı

Ak Parti’nin yeni kadın kolu başkanı

09.03.2011 - 01:00 | Son Güncellenme:

İzmir’de 2007 genel seçimlerinde 11’inci sıradan milletvekili adayı olan Özen Kızılırmak, Ak Parti Kadın Kolları İl Başkanlığı’na atandı.

Ak Parti’nin yeni kadın kolu başkanı

Bornova’da iki dönemdir meclis üyeliği yapan Kızılırmak, daha önce İlçe Kadın Kolları Başkanı’ydı. Kızılırmak’ın adı, milletvekili adayı olmak için görevinden istifa eden Ak Parti kadın kolları eski İl Başkanı Nesrin Ulema göreve atanırken de gündeme gelmiş, ancak Genel Merkez tercihini, Ulema’dan yana kullanmıştı. Ulema’nın Hülya Uslu’ya destek verdiği ancak Genel Merkez’in Kızılırmak’ı tercih ettiği öğrenildi.

Haberin Devamı

Engin Önen’in kitabı yayınlandı
Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi ve Rektörlük Danışmanı Yrd. Doç. Engin Önen’in “Sosyal Demokrasi, CHP ve Yerel Siyaset Üzerine Yazılar” başlıklı kitabı yayımlandı. Önen, başta Milliyet Ege olmak üzere yayınlanan makalelerini topladığı kitabıyla ilgili olarak, “Gazete yazarlığı, bir yerde tarihe tanıklıktır. Bu yazıları bir kitap haline getirmekteki amaç da olaylara yaptığımız tanıklığı ilgili kişilerle paylaşmaktır” diye konuştu.

Adaylık istifası
İzmir Ticaret Borsası Meclis Üyesi Ümit Akkuş Milletvekili aday adayı olmak için meclis üyeliğinden istifa etti. Meclis başkanlığına istifasını veren Ümit Akkuş, “MHP’den aday adayı olmak için, ilgili seçim kanunu gereği istifa ediyorum. İzmir ve Ege çiftçisinin, tarımsal sanayicinin ve tarımsal ihracatçının sesi olmaya çalışacağım” dedi.

Haberin Devamı

‘Otobüsümüzü istiyoruz’
Demokrat Parti İzmir İl Başkanı Naşit Birgüvi ve yönetim kurulu üyeleri Menderes’te vatandaşlarla sohbet etti. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin vatandaşlara tahsis ettiği Menderes - Konak arasında vatandaşların ulaşımını sağlayan 508 No’lu belediye otobüsünün seferden kaldırıldığını belirtilirken, vatandaşlar herkesin çok mağdur olduğunu söyledi.