Ege AKP’li Katmerci’nin kardeşi, MHP adayı

AKP’li Katmerci’nin kardeşi, MHP adayı

29.03.2011 - 02:00 | Son Güncellenme:

MHP İzmir’den, 14’ü kadın, 45 kişi milletvekili aday adayı... En dikkat çeken isim, AK Parti Milletvekili İsmail Katmerci’nin kardeşi Ahmet Katmerci oldu

AKP’li Katmerci’nin kardeşi, MHP adayı

MHP İzmir’den; 14’ü kadın, 45 kişi, milletvekili aday adayı oldu. Türkiye’nin ilk kadın Başbakanlık Müsteşarı Füsun Koroğlu, Cem TV ortaklarından Özgür Çakmak’ın adaylığı dikkat çekerken, AK Parti İzmir Milletvekili İsmail Katmerci’nin kardeşi Ahmet Katmerci, 2007’de olduğu gibi yine MHP’den aday adaylığını açıkladı. Katmerci, “MHP’ye geçtiğim için ağabeyim kırgın. Ancak, doğruları söyleyebileceğim yerde siyaset yaparım” dedi.

Haberin Devamı

AK Parti’nin kurucularından...
MHP’nin İzmir milletvekili aday adaylarından 12’si Birinci, 21’i İkinci Bölge’yi tercih etti, 12 aday adayı ise her ikisinin de olabileceğini ifade etti. Eski İzmir İl Başkanı Müsavvat Dervişoğlu, Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Sıddık Korkmaz, işadamı Mevlüt Taga, Dr. Emine Ateş, inşaat mühendisi Rahmi Şen, eski il yöneticisi Serap Özöktem, Bülent Ecevit’in başbakanlığı döneminde görev yapan Türkiye’nin ilk kadın Başbakanlık Müsteşarı Füsun Koroğlu, Cem TV ortaklarından Özgür Çakmak, Hasan Zeyrek, Bergama Devlet Hastanesi eski Başhekimi Dr. Yalçın Koçyiğit, adaylık başvurusunda bulundu. Emekli subay Mehmet Üste (55) ile emekli öğretmen Tülay Üste (53) çifti, AK Parti İzmir Milletvekili İsmail Katmerci’nin kardeşi Ahmet Katmerci de MHP’den milletvekilliğine talip oldu.
Ağabeyiyle birlikte AK Parti’nin İzmir teşkilatını kuranlar arasında bulunan Katmerci, 2006’da MHP’ye geçmişti. 2007 genel seçimlerinde MHP’den aday adayı olan Katmerci, bu yıl yine adayı. AKP’yi terk ettiği için ağabeyinin hala kendisine kırgın olduğunu belirten Katmerci, “Ben bu partiye vekil olmak için gelmedim. Aday göstermeseler de küsmem. AKP’den istifa nedenlerimin hepsinde haklı çıktım. Ağabeyim yeniden aday. Kendisi sessiz sakin biri, benim gibi sivri dili yok. Ben doğruları söyleyemeyeceğim yerde durmam” dedi.

Haberin Devamı

1. BÖLGE

Hasan Yıldız
Hasan Zeyrek
Mehmet Üste
Mustafa Gürbüz
Mustafa Sepin
Nurettin Tanrıverdi
Oktay Vural
Selahattin Şahin
Şenol Bal
Turan Gündoğan
Tülay Üste
Ümit Akkuş

2. BÖLGE

Ahmet Katmerci
Ahmet Kenan Tanrıkulu
Cengiz Bulut
Ebuzer Özgür Çakmak
Figen Ağırbaşlı
Hatice Bölük
Hayati Evci
İnanç Bilgi
Kamil Erdal Sipahi
Kenan Yalavaç
Lütfi Kılıç
Mehmet Toptaş
Muhammed Demir
Mustafa Basmacı
Mustafa Emre Eryıldıran
Mutlu Acar
Neriman Tansel Aktar
Ramazan Kartal
Sedat Demirer
Sündüs Uzun
Yalçın Koçyiğit

‘Fark etmez’ diyenler...

Milletvekili aday adaylarından Müsavvat Dervişoğlu, Ebubekir Sıddık Korkmaz, Emine Ateş, Mevlüt Taga, Rahmi Şen, Serap Özöktem,
Armağan Elçi, Figen Tosuner, Füsun Koroğlu, Rıfat Emekçi, Süheda Neslihan Çelik, Süleyman Hakan Irgıt, her iki bölgeden de aday olabileceklerini ifade etti.

Haberin Devamı

Dervişoğlu, AKP’ye yüklendi

İlçe ziyaretlerini sürdüren MHP milletvekili aday adayı Müsavat Dervişoğlu, Kiraz’da partililerle buluştu. En büyük problemin beka, yolsuzluk, ekonomik sıkıntılar ve işsizlik olduğunu belirten Dervişoğlu, “Çözüm sandıkta” dedi. Dervişoğlu, “Milliyetçiyiz, muhafazakarız, mukaddesatçıyız diye işbaşına gelen AKP’nin yaptığının milliyetçilik, muhafazakarlık ve mukaddesatçılık değil, teslimiyetçilik olduğu, sağır sultan tarafından bile biliniyor’’ dedi. Dervişoğlu, dış politikada da irtifa kaybı yaşandığını, bunun milleti üzdüğünü dile getirdi.