Ege Alkışlar gençlere!

Alkışlar gençlere!

19.03.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

BM projesi kapsamında bir araya gelen liseli öğrenciler, tasarladıkları ürünlerin satışından kazandıkları gelirle fidan bağışında bulunuyor

Alkışlar gençlere

İzmir’de liseli öğrencilere yönelik olarak BM Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri doğrultusunda yürütülen Gençlik Liderleri Eğitim Programı (SÜGEP) bünyesinde eğitim alan Ceyda Şençalış, Elif Dursun, Gülce Çetin, Deniz Koçak, Deniz Güneri, atıkları azaltma konusuna dikkat çeken bir projeye imza attı. Gençler, tek kullanımlık plastiklerin bir zorunluluk olmadığını, sürdürülebilir ve çevreye zararı bulunmayan ürünlerin yaygın inanışın aksine pratik kullanımının olduğunu göstermeyi amaçladı. Bu amaçla alışveriş torbaları için yaptıkları ilk çevre dostu tasarımları ise Gaziemir Üretici Kadın Kooperatifi işbirliğiyle üretilen bez torbalarda hayat buldu.
Hayır diyelim
Öğrenciler; geri dönüştürülmüş iplerle yaptıkları fileler, yılbaşı süsleri, kalıp sabunlar ve ikinci el kıyafetleri Ege Orman Vakfı fidan kampanyasına bağışlanmak üzere İBB Kültürpark Üretici Pazarı’nda kurdukları stantta satışa sundu. Gençler, “Plastik poşetler çevreye zarar veriyor. Alışveriş için bez çanta, dosya, kese kağıdı ya da sepet kullanalım. Kendimiz ve doğamız için daha fazla hayır demekten niye çekinelim?” mesajı verdi.