Ege Altay'ın kozu duran toplar

Altay'ın kozu duran toplar

24.09.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Süper Lig’de Göztepe ve Çaykur Rizespor’u mağlup eden Altay, bugün iç sahada şampiyonluk mücadelesi veren Beşiktaş’ı ağırlayacak, Bornova Aziz Kocaoğlu Stadı’ndaki müsabaka saat 20.00’de başlayacak. Maçı Fırat Aydunus yönetecek

Altayın kozu duran toplar

Süper Lig’de İzmir derbisinin ardından Çaykur Rizespor deplasmanında da gülen Altay, bugün iç sahada zirve mücadelesi veren Beşiktaş’ı konuk edecek.
İlk 6 maçta 4 galibiyet, 2 yenilgi elde eden İzmir temsilcisi, 6 müsabakada 4 kez gülüp 2 karşılaşmadan da eşitlikle ayrılan rakibini yenerek seriye devam etmek istiyor.
Mustafa Denizli’nin öğrencileri 6 haftalık süreçte ortaya koydukları sonuçlarla üst sıraları zorlarken son şampiyon Beşiktaş, Süper Lig’e iyi bir başlangıç yaptı. 28 Eylül Salı gecesi Şampiyonlar Ligi’nde Ajax deplasmanında olacak Kartal’da Alex Teixeira, Atiba, Georges Kevin N’Koudou, Domagoj Vida, Mehmet Topal, Welinton’un tedavileri sürerken, bu listeye Adana Demirspor maçından sonra Necip Uysal, Rachid Ghezzal ve Michy Batshuayi de eklendi. Valentin Rosier de kart cezalısı olduğu için forma giyemeyecek. Altay’da ise sakat olan Rodriguez, Eren ve Rayan karşılaşmada görev yapamayacak. Pinares’in forma giymesi zorken Poko görev verilmesi halinde sahada yerini alabilecek. Bornova Aziz Kocaoğlu Stadı’ndaki müsabaka saat 20.00’de start alacak.

Haberin Devamı

12 golle ikinci sırada

Süper Lig’de penaltı hariç duran toplardan en çok gol bulan ekip Altay oldu. Bulduğu 12 golün 4’ünü duran toplarla atan İzmir ekibi, Beşiktaş’a karşı yine duran toplarla etkili olmaya çalışacak. Altay rakibine karşı 3 kez üstünlük kurarken, Beşiktaş 15 kez sahadan galibiyetle ayrıldı. İç sahada 2 kez gülen Altay, kendisine karşı deplasmanda 7 müsabakadan 3 puan çıkaran Beşiktaş’tan puan almak için mücadele edecek. İlk 6 haftada rakip fileleri en çok sarsan ekiplerden Beşiktaş 13 gol attı, Altay 12 golle ikinci sırada yerini aldı.

ERHAN ÇELENK ÖRNEK OLDU

Altay Spor Kulübü, Çaykur Rizespor maçında yakaladığı bariz gol şansına rağmen rakip futbolcunun sakatlanması nedeniyle topu taca atan Erhan Çelenk’in örnek davranışını sosyal sorumluluk projesine dönüştürme kararı aldı. Altay Başkanı Özgür Ekmekçioğlu, Erhan Çelenk’in Trabzon Akçaabat’ta okuduğu Dörtyol İlkokulu ile futbolcu arkadaşı Harun Topaloğlu’nun öğretmenlik yaptığı Çayırbağı İmam Hatip Ortaokulu’na tecrübeli oyuncu ile birlikte 1914 adet spor malzemesi desteğinde bulunacaklarını açıkladı. Başkan Ekmekçioğlu, maçın ardından Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir ve İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener başta olmak her kesimden tebrik telefonları aldıklarını vurgulayarak, “Futbolu güzel kılan, kupa ve şampiyonluklar değil işte bu davranışlar” dedi. Başkan Ekmekçioğlu, Erhan Çelenk’i Beşiktaş maçından önce ödüllendireceklerini söyledi.