Ege Altgeçitte hedef Kasım ayı

Altgeçitte hedef Kasım ayı

06.09.2017 - 02:05 | Son Güncellenme:

Büyükşehir Belediyesi, kasım ayı sonunda hem altgeçidin trafiğe açılmasını hem de tramvay hattının tamamlanmasını hedefliyor.

Altgeçitte hedef Kasım ayı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Mustafa Kemal Sahil Bulvarı’nda Mithatpaşa Parkı önünde yolu yeraltına almak, üstünü meydan yapmak için 2015 Ağustos ayında başladığı projenin ilk aşaması olan altgeçit kasım ayında tamamlanacak. Altgeçit inşaatının yapım süresi denize yapılan dolgu ve fore kazıkların çakılma maliyetinin ilk ihale bedelini aşması ve ikinci ihale yapılmak zorunda kalınması nedeniyle uzadı.

Haberin Devamı

Keşif artışlarıyla birlikte iki ihalenin toplamı 86 milyon TL’yi aştı. Şubat 2017’de bir kazığın çevresindeki sızma nedeniyle altgeçit suyla doldu.

Eylül ayı olmadı

Suların boşaltılması ve alınan ek önlemler sonrası yeniden başlayan inşaatın Ağustos-Eylül aylarında tamamlanması hedeflenmesine karşın inşaatın tamamlanması Kasım ayını bulacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, inşaatın kasım ayında tamamlanması ve altgeçitin trafiğe açılmasını hedeflediklerini söyledi. l UTKU BOLULU DHA