Ege Ameliyattan değil kilolardan korkun

Ameliyattan değil kilolardan korkun

30.06.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

Anadolu Cerrahi’den Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Cem Güçlü, mide küçültme ameliyatlarında ve sonrasındaki risklerin kişilerde soru işaretleri yarattığını belirtti.

Ameliyattan değil kilolardan korkun

Anadolu Cerrahi’den Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Cem Güçlü, mide küçültme ameliyatlarında ve sonrasındaki risklerin kişilerde soru işaretleri yarattığını belirtti. Hayat boyu aşırı kilolu olmanın çok daha büyük risk olduğunu belirten Güçlü, “Obez bir kişinin, normal kilodaki bir kişiye göre trafik kazasında yaralanma riski iki kat daha fazla. Yine morbid obez bir kişinin normal kilodaki bir kişiye göre yaşam süresi 10-12 yıl daha kısa. Mide küçültme ameliyatlarındaysa ölüm oranı binde iki” dedi. Obezite cerrahisinin kilo vermek için yardımcı bir yöntem olduğunu belirten Güçlü, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

Kaliteli bir yaşam

“Mide küçültme ameliyatları son zamanlarda çok daha fazla tercih ediliyor. Bunun iki sebebi var; birincisi obezite oranının günümüzde artmış olması, ikincisiyse tecrübe ve teknolojinin artması. Ameliyat kolay, önemli kısmı ise ameliyattan sonra başlıyor. Obezite cerrahisi ne için lazım? Daha güzel yaşamak için lazım. Hem kişi hem de sevdikleri daha kaliteli yaşayacak. Ekip olarak cerrahiden sonra hastanın elini bırakmıyoruz. Siz ameliyat sonrası kontrollerinize ne kadar uyuyorsanız, ameliyat olduğunuz ekiple ne kadar bir aradaysanız sonuç o kadar başarılı olur” dedi.
Obezite cerrahisinde amacın az yemek değil, yeme içme alışkanlıklarını değiştirmek olduğunu belirten Güçlü, “Hastanın ameliyat sonrası bariatri konusunda deneyimli bir diyetisyenle yeme içme alışkanlıklarının değişmesi için program yapması gerekmektedir. Bu ekibin içerisinde daha önce obezite hastalarıyla çalışmış, onlardan anlayan bir yaşam koçu olmalı ve bu hastalarla iyi bir diyalog kuracak halkla ilişkiler elemanı yer almalı ve gerekli desteği verecek psikolog yer almalı. Hasta kurallara harfiyen uyarsa cerrahi sonrası kilo vermede başarı kaçınılmazdır” diye konuştu.