Ege Anılarınız bizim için çok değerli

Anılarınız bizim için çok değerli

24.09.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

İzmir’in ilk doğum fotoğrafçısı Dejavu Photography’nin sahibi Kadriye Kaplan, en özel günlerinizi ölümsüzleştiriyor

Anılarınız bizim için çok değerli

İzmir’de bir ilke imza atarak doğum fotoğrafçılığı yapmaya başlayan Dejavu Photography’nin sahibi Kadriye Kaplan, bebeklerin ileride bakabilecekleri güzel anılar biriktirmesine yardımcı oluyor. Hiç bebeklik fotoğrafının olmadığını belirten Kaplan, “Lise arkadaşımın doğumunu çekmiştim ve onlara fotoğraflardan oluşan bir slayt hediye etmiştim. Çok ilgi gördü, profesyonel işe dönüşebileceğine inandım. Çekimlerini yaptığımız anne ve babalarımız yıllar sonra fotoğraflarına baktıklarında o anları tekrar yaşıyor” diyor.

Haberin Devamı

- İzmir’in ilk doğum fotoğrafçısı olarak bize biraz kendinizden bahseder misiniz?

1972 doğumluyum. 18 yıl Dr. Levent Özses’in kliniğinde çalıştım. Ardından doktorlarla iç içe olmamı bir avantaja çevirebileceğimi fark ettim ve İzmir’de bir ilke imza atarak doğum fotoğrafçılığı yapmaya başladım. Ancak bu işe girişimin benim için farklı bir anlamı da var ki, benim hiç bebeklik fotoğrafım yok. 16 yıl önce yenidoğanların doğum fotoğraflarını çekmeye başladım çünkü doğan bebeklerin ileride kendilerine, bakabilecekleri güzel anılar bırakmak istedim.

- Fotoğraf sanatıyla buluşmanız nasıl oldu?

Lise arkadaşımın doğumunu çekmiştim ve onlara fotoğraflardan oluşan bir slayt hediye etmiştim. Çok ilgi görüldüğünü gördüğümde bu çekimin bir profesyonel işe dönüşebileceğine inandım. Benim için çok anlamlı olan ilk profesyonel adımım ise İrenbe Tüp Bebek’ten Prof. Dr. Nurettin Demir sayesinde oldu. Kendisi “İrenbe’de bir ilk, İzmir’de bir ilk” diye dergilerinde yayınlayıp hemen hemen her doğumunda beni çağırdı ve benim için bu işin önünü açtı. Bu işin ardından Özel Çınarlı Hastanesi ile de anlaşma yapmamı sağladı.

Haberin Devamı

Zamanda yolculuk

- Stüdyonun adı neden Dejavu?

Fotoğrafların, ilk çekildiği anda çok kıymetli olsalar da zaman içerisinde daha çok değer kazandıkları inancındayım. Çekimlerini yaptığımız anne ve babalarımız yıllar sonra fotoğraflarına baktıklarında yıllar öncesine dönecek ve o anları tekrar yaşayacak, adeta zamanda yolculuk yapacaklar. O yüzden ‘dejavu’ diyoruz.

- Yeni doğan konsept çekimlerde en önemli şey nedir?

Ailemiz gelmeden önce bizim tüm hazırlıklarımız tamamlanıyor, hijyeni temel taşımız olarak alıyor, önem veriyoruz. Çekime başlamadan önce bebeğimizin keyfinin yerinde olduğundan emin oluyoruz. Bebekler aç ise asla poz vermez, aynı şekilde altı temiz değilse de. O yüzden ilk olarak benim küçük mankenlerimin konforunu sağlıyoruz. Karnı tok, altı temiz olmalı. Ardından çekime başlayabiliriz.

Anılarınız bizim için çok değerli
‘Ailemizin fotoğrafçısı’

- Sizinle çalışmak isteyenler size nereden ulaşabilir?

Bize genellikle tavsiye üzerine ulaşıyorlar. Dejavu Photography olarak İzmir’in ilk doğum fotoğrafçısıyız. 16 yıllık bir müşteri birikimimiz var. Tabi @dejavuphotography Instagram sayfamızdan da ulaşabilirler. Hizmetimizden memnun kalan ailelerimizin ya da doktorlarımızın tavsiyesi ve Özel Çınarlı Hastanesi aracılığı ile geliyor müşterilerimiz. Aslında bu bir süreç. Biz sadece fotoğrafları çekip gitmiyoruz. İnsanlar benim hem fotoğrafçılığımdan hem de ilgimden memnun kalarak bizi tanıdıklarına tavsiye ediyorlar. Çünkü doğum boyunca da annenin yanındayım. Duygusal olarak ihtiyacı olursa onun elini tutuyor, destek oluyorum. Bugüne kadar onlarca kez doğuma girdim, doğumhane tecrübem oldukça fazla. Annelere bunlara aktarmak, onların duygularını paylaşmak benim için çok önemli.

Haberin Devamı

- Çekimlerini yaptığınız aileler ile tekrar görüştüğünüz oluyor mu?

Bizim çekirdek aileler zincirimiz var, birçoğu ile hiç kopmadık. Doğumuna girdiğim ailelerle doğum günü için, erkek ise sünneti için hatta 2. ve 3. bebekleri için yeniden bir araya geliyoruz. O kadar çok yakınlarını çekmişim ki, birkaç ailemiz ‘sülalemizin fotoğrafçısı’ der benim için. Çektiğim tüm ailelerimi çok seviyorum ve onların da beni ömür boyu iyi anmaları tek dileğim.

Haberin Devamı

 

- Nerede hizmet veriyorsunuz, çekim için İzmir genelinden size ulaşabilirler mi?

Evet tüm İzmir’den bize ulaşabilirler. Stüdyomuz Egepol Hastanesi’nin sokağında. Açık adres vermem gerekirse; Güneşli Mah. 520/2 Sk. No: 5-E Güneş Apt. Üçyol, Konak/İzmir. Telefon numaralarımız ise 0532 360 6629, 0533 580 2808, 0232 262 0406. Bize her durumda ulaşabilirler.