Ege Ankara çıkarması

Ankara çıkarması

03.04.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

İhracat yasağı ve Milas’a müze konularının gündeme geldiği görüşmelerde turizm ve sanat projelerinin bölge ekonomisine katkı koyacağı belirtildi

Ankara çıkarması

Muğla Borsası ve kentteki meslek odalarının Yönetim Kurulu başkanları, Ankara’da bölge ekonomisine katkı koyacak projeleri görüştü. Kültür ve Turizm Bakanı M. Nuri Ersoy’u makamında ziyaret ettiler. Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ercan, Muğla Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hurşit Öztürk, Bodrum Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, Marmaris Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Mutlu Ayhan ve Milas Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, ziyaret sırasında Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy’a koronavirüs salgını sürecinde turizm ve eğlence sektöründe yaşanmakta olan sıkıntıları anlattılar.
UNESCO mirasları
Ersoy’a bir dosya sunan MİTSO Başkanı Özer de, Milas’ın bir kültür turizmi merkezi olduğunu ifade ederek Gümüşkesen Anıtmezarının bahçesinde yapımına başlanan müze binasının yıkılmasını ve en kısa sürede uygun bir yere yeni bir müze binasının yapılmasını istedi. Özer, UNESCO’nun geçici dünya mirası listesinde bulunan Uzunyuva Hekatomnos Anıtmezarı ile ‘Beçin Ortaçağ Kenti’nin kalıcı listeye alınması için destek talep etti.
Değeri artışa geçmişti
Ardından Ticaret Bakan Yardımcısı Sezai Uçarmak’ı ziyaret eden oda başkanları, üyelerinden gelen talepleri birer dosya halinde sundu. Koronavirüs salgını sürecinde yaşanan ekonomik sorunlara değinerek özellikle bu süreçte en çok etkilenen turizm ve yeme içme işyerlerine destek verilmesini talep etti. Zeytinyağı fiyatlarındaki artışı durdurmak gerekçesiyle dökme zeytinyağının ihracatına getirilen yasağın kaldırılması talebini ileten MİTSO Başkanı Özer ise, “Zeytinyağı üreticilerimiz, Milas zeytinyağına AB coğrafi işareti almamızın da etkisiyle ilk kez zeytinyağında hak ettikleri değeri bulmaya başlamışlardı. Üretecimiz yasağın kaldırılmasını bekliyor” dedi.
Son olarak, Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran ile bir araya gelen başkanlar, salgın sürecine ilişkin alınması gereken önlemlerle ilgili görüş alışverişinde bulundu. Baran, olumsuz etkilerin bertaraf edilmesinde sanatın rolünün önemini vurguladı. Muğla’nın coğrafi işaretli ürünlerini hediye edip tanıtan başkanlar, Baran’ı Muğla’ya davet ettiler.