Ege Arkas Sanat’ta ‘Su Manzaraları’

Arkas Sanat’ta ‘Su Manzaraları’

21.09.2017 - 05:52 | Son Güncellenme:

İzmir’deki Arkas Sanat Merkezi, büyük bir bölümü ilk kez sergilen ve tamamı Arkas Koleksiyonu’na ait olan ‘Su Manzaraları’ seçkisiyle, 2017-2018 sezonunun ilk sergisinin kapılarını sanatseverlere açtı.

Arkas Sanat’ta ‘Su Manzaraları’

19. yüzyılın ilk yarısından 20. yüzyılın ikinci yarısına kadar uzanan süreçte ortaya çıkan eserlerden oluşan bu seçki, Avrupa peyzaj resminin önemli temsilcilerini tek çatı altında topluyor, Eugéne Boudin’den Jean-Baptiste-Camille Corot’a, Maurice de Vlaminck’ten, Francis Picabia’ya, Henri Lebasque’tan Hippolyte Camille Delpy’e kadar 70 önemli ressamın 88 eseri yer aldı. Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas, sergiyle ilgili olarak, “Neden su?” sorusunun yanıtını şöyle veriyor:

Seçkin eserler

“Çünkü, odalardan çıkıp dışarıda tasvire başladığınız zaman su çekici bir şey; sudan, denizden, gölden, etkileniyoruz. Su, hayat ama aynı zamanda güzellik. Mesleğim, deniz üzerine olduğu ve çocukluğum da deniz kenarında geçtiği için denizle, suyla ilgili konulara hep özendim. Arkas Sanat Merkezi ile bu serüvene 6 yıl önce başladık. Her yıl üç ayrı tema ile sergiler gerçekleştiriyoruz. Vasarely’nin ardından bu kez Su Manzaları seçkisini ziyarete açtık” dedi. Sergi, 29 Aralık’a kadar açık olacak.

Yazarlar