Ege Ata’nın gölgesi eğitim yuvası oldu

Ata’nın gölgesi eğitim yuvası oldu

12.09.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Buca Belediyesi, 160 günde yeniledikleri Atatürk maskının altına ‘Eğitim Atölyesi’ açtı. Başkan Levent Piriştina, “Ulu Önder’in ilke inkılaplarını, Kurtuluş Mücadele’mizi, verdiğimiz savaşı anlatıyoruz” dedi

Ata’nın gölgesi eğitim yuvası oldu

Buca Belediyesi, ilçeye bir eğitim yuvası daha kazandırdı. İzmir’in simgeleri arasında yer alan Türkiye’nin en büyük, dünyanında 10. büyük rölyef maskı olan Atatürk Maskı’nın bakım ve onarım çalışmalarını tamamlayan belediye, maskın hemen altında içinde kütüphane, sergi ve eğitim bölümlerinin yer aldığı ‘Atatürk Eğitim Atölyesi’ni törenle hizmete açtı. Atatürk’ün ilke ve devrimlerini yaşatıp, gelecek kuşaklara aktarabilmek için düzenlenen atölye, etkileyici sergileri ve Kurtuluş Savaşı mücadelesini anlatan bölümleriyle 7’den 70’e tüm vatandaşları bekliyor. Törende konuşan Muharip Gaziler Derneği Buca Şube Başkanı Şükrü Karaca, atölyeyi el ele kentin gözde mekanı yapmak için çalışacaklarını söyledi.

Haberin Devamı

Gençleri atölyeye çağırdı

Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkanı Süheyl Batum da, “Taşa toprağa yatırımın o ülkenin kaderinde ne kadar önemli olduğunu gösterdiği için ben Belediye Başkanı’na teşekkür ediyorum” dedi. 9 Eylül İzmir’in Kurtuluşu kutlamalarının ardından kente böylesi bir merkez kazandırmaktan ve Atatürk Maskı’nı ihtişamlı günlerine döndürmekten gurur duyduklarını kaydeden Başkan Levent Piriştina da, “Atatürk’ün ilke ve inkılaplarını, Kurtuluş Mücadelemizi, verdiğimiz savaşı, o cesaretli hikayeyi bir de bu maskın içindeki atmosferde alsınlar, gelecek nesillere aktarsınlar istedik. Çocuklarımız gençlerimiz gelsin bu ülke nasıl kazanıldı, destanlar nasıl yazıldı anlasın. Atölye sizleri bekliyor” diye konuştu.