Ege Atakent Lisesi, TBMM gündemine taşındı

Atakent Lisesi, TBMM gündemine taşındı

01.08.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yıkım kararı verilen Karşıyaka Atakent Anadolu Lisesi’ni, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in yanıtlaması istemiyle TBMM gündemine taşıdı.

Atakent Lisesi, TBMM gündemine taşındı

Depremin üzerinden yaklaşık 2 yıl geçtikten sonra dayanıksız raporu verilmesini eleştiren Sındır, “2 yıl boyunca neredeydiniz? Eğer Atakent Anadolu Lisesi depreme dayanıksızsa çocuklarımızın, öğretmenlerimizin, okul personelimizin hayatlarını riske mi attınız? Eğitimin ranta yenilmesine asla izin vermeyeceğiz” dedi.
Aklımıza sorular getiriyor!
CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Av. Sevda Erdan Kılıç da konuyla ilgili verdiği önergede, “İzmir’in en önemli okulları arasında yer alan ve geçmişte de büyük başarılara imza atan Karşıyaka Atakent Anadolu Lisesi’nin yıkılacak olması kararının” aydınlatılmasını istedi. Kılıç, “Lise depremde herhangi bir zarar görmemiştir, yapılan incelemelerde ‘eğitime devam edebileceği kararı’ çıkmıştır, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından da kısa süre önce boyanmıştır. Alelacele bu kararın verilmesi aklımıza değişik sorular ve şüpheler getirmiştir” diye konuştu.