Ege Atalık karakılçık Akhisar’da can buldu

Atalık karakılçık Akhisar’da can buldu

25.06.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Yerli tohum üretiminin artırılması konusunda faaliyetlerini aralıksız sürdüren Akhisar Belediyesi, kendi arazilerine ektiği bu coğrafyanın ürünü, binlerce yıllık karakılçık buğdayının ilk hasadı gerçekleştirildi.

Atalık karakılçık Akhisar’da can buldu

Yerli tohum üretiminin artırılması konusunda faaliyetlerini aralıksız sürdüren Akhisar Belediyesi, kendi arazilerine ektiği bu coğrafyanın ürünü, binlerce yıllık karakılçık buğdayının ilk hasadı gerçekleştirildi.
Ekim ayında ekilen buğdayın hasadına katılan Belediye Başkanı Besim Dutlulu, ilk etapta tohumluk olarak üretilen karakılçık buğdayını ilerleyen süreçte hem kentteki çiftçilere dağıtarak üretimi yaygınlaştıracaklarını hem de elde edilen buğdayları işleyerek kentteki ihtiyaç sahiplerine gıda olarak dağıtacaklarını açıkladı.
Besin değeri çok yüksek olan karakılçık buğdayının hem potasyum hem de fosfor açısından çok zengin olduğunu ve içerisinde birçok besleyici öğe barındırdığını, gluten oranının az olduğunu ve sindirim sistemimize faydalı olduğunu belirtiliyor.