Ege Atıl depo yemek fabrikasına dönüştü

Atıl depo yemek fabrikasına dönüştü

02.01.2023 - 00:30 | Son Güncellenme:

Menemen’de bir lisenin atıl deposu yenilenerek yemek üretim tesisine dönüştürüldü. 400 öğrenci, hükümet konağındaki memurlar ve anaokulundaki öğrenciler için yemekler hazırlıyor.

Atıl depo yemek fabrikasına dönüştü

KADİR ÖZEN DHA  -Menemen’deki Erdinç Ahmet Cengiz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde atıl depo, yenilenerek yemek üretim tesisine dönüştürüldü. Eski eşyalar kaldırıldı, depo alanı izole edildi, alan bölümlere ayrıldı. Depo, 3 atölye, 1 ekmek üretim yeri ve 1 idari odadan oluşan tesise dönüştürüldü. Yiyecek-içecek hizmetleri atölyesinde çalışan liseliler, Menemen Hükümet Konağı’ndaki memurlar ile 5 ayrı anaokulundaki öğrenciler için yemek hazırlıyor. Tesisle ilgili bilgi veren Okul Müdürü Metin Akhisar, “400 öğrenci, burada eğitim görüp, çalışıyor. Seri şekilde çalışan öğrenciler, bir firmada nasıl çalışması gerekiyorsa bire bir öğreniyor. Sektörde kolaylıkla iş bulabiliyorlar” dedi. Yiyecek İçecek Hizmetleri Alan Şefi Sedef Anaç Eker de, “Stajlarını da tamamlayan öğrencilerimiz sektörde aranan personel oluyor. Günümüzde gastronomi revaçta” diye konuştu. 11’inci sınıf öğrencisi Elif Tatar (16) ise, “Yaptığım yemekleri insanlar seviyor. Bu nedenle bölümü tercih ettim” ifadesini kullandı.