16.07.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:
Ayvalık merkezli bir marka olan “Ayvalık Balıkçısı Kerem” İzmir’de önce Bostanlı’da açıldı. Kısa sürede lezzet tutkunlarının vazgeçilmez adresi olan Ayvalık Balıkçısı Kerem, yakında Alsancak Kordon’da da hizmete girecek. “Ayvalık Balıkçısı Kerem”in sahibi Kerem Aksaç, Ayvalık’ın kalkınmasına önemli katkı koyan işletmecilerden birisi. Zamanında bulaşıkçılık ve komilik yapan, bugün mesleğinde patronluğa yükselen Kerem Aksaç, “Ayvalık, benim hayatımın merkezi. Türkiye’nin incisi İzmir’de önce Bostanlı’da mekan açtık. Ağustos sonunda Kordonboyu’ndayız” dedi.
Hedef, dünya markası
“Ayvalık” ismine her zaman önem verdiğini belirten Kerem Aksaç, sunları şöyledi: “Ayvalık Balıkçısı Kerem, olarak ilçemizin adını dünyanın her yerine duyurmak istiyorum. Vefa borcumuzu ödemek zorundayız. Ayvalık Balıkçısı Kerem’i dünya markası yapmak, en büyük arzum. Ayvalık ve Ayvalık markasının, her yerde tanıtımında yer almak için çabalıyorum. Ayvalık, sadece balığıyla değil, çeşit çeşit otları, mezeleri, zeytini, zeytinyağı ve dünyaca ünlü Sarımsaklı plajları ile ünlü. Cunda Adası, ilçenin bu güzelliklerine, bu değerlerine değer katıyor.”
Çok büyük ilgi gördü
Ayvalık’ın lezzetlerini İzmir’e getiren Kerem Aksaç ve oğlu Zafer Aksaç, hizmet ve servis kalitesini 2015 yazından beri Bostanlı’da misafirlerine sunuyor. Kerem Aksaç, açıldıkları günden bu yana gelen her müşterinin, daha sonra mekanın müdavimi olduğuna dikkat çekerek, “Kısa zamanda farkımız fark edildi. Aynı güzellikleri, aynı damak tatlarını, Kordon’daki mekanda da sunacağız” ifadesini kullandı.
Girit-Midilli mutfağı
Farklı bir vizyon ortaya koyan, fark yaratan İzmir Bostanlı’da hizmete girdiği günden beri, Ege’ye özgü lezzetleri harmanlayan Ayvalık Balıkçısı Kerem, şimdi de Alsancak Kordon’da şube açacak. Ayvalık’ı İzmir’e taşıyan Ayvalık Balıkçısı Kerem, Girit ve Midilli mutfağından izler taşıyan Ege’nin yemek kültürünü İzmirlilere sunacak. Kerem Aksaç, önümüzdeki günlerde İstanbul başta olmak üzere bazı büyükşehirlerde ve tatil beldelerinde şubeler açmayı planladıklarını sözlerine ekledi.
Başkan Gençer’e teşekkür
Ayvalık’a ve Ayvalık markasına ve değerlerine tüm tarafların yöneticisinden işadamına sivil toplumuna kadar sahip çıkmak zorunda olduklarını belirten Kerem Aksaç sözlerini şöyle sürdürdü: “Belediye Başkanımız Rahmi Gençer, Ticaret Odası Başkanı İbrahim Benhan Kantarcı, Ayvalık zeytin ve zeytinyağının kalitesini tüm dünyaya duyurmak, bunu markalaştırmak için gece gündüz çalışıyorlar. Kendilerine sonsuz teşekkür ediyoruz, minnettarız.”
Zeytinyağı ve papalina
Edremit Körfezi’ndeki Ayvalık, tipik bir Ege kasabası. Sadece denizi ve kumsalıyla değil, yemekleriyle de meşhur. Ayvalık deyince akla zeytinyağı, papalina balığı, tost, lokma ve sakız geliyor hemen. Ayvalık zeytinyağı, tescilli bir ürün. Kasabadaki lokantalarda zeytinyağı masalara geliyor. Zaten kurabiye dahil her şeyde zeytinyağı kullanılıyor.
200 çeşit meze
Ayvalık Balıkçısı Kerem, 200 çeşit meze, 60 çeşit ara sıcak sunuyor. Sadece Ayvalık Balıkçısı Kerem’e özgü meze ve ara sıcaklar, Ayvalık’ın ünlü zeytinyağıyla daha çok lezzet kazanıyor. Mesela Hardallı Levrek Marin, İsli Ahtapot, İsli Lakerda, fesleğenli köz patlıcan, Ayvalık Balıkçı Mezesi (Atatürk Mezesi), Bazemikli Karides ve Sakal Kalamar, soğuk mezelerden birkaçı. Ara sıcaklardan bazıları da şunlar: Ahtapot Tandır, Şarap Soslu Ahtapot, Sütlü Levrek Marin, Ayvalık Lokumu, Kremalı Karidesli Akkız ve Yoğurtlu Dil.