Ege ‘Ayvalık’a mali disiplin getirdik’

‘Ayvalık’a mali disiplin getirdik’

12.08.2020 - 07:00 | Son Güncellenme:

Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, Belediye’yi büyük bir borç yüküyle devraldıklarını hatırlattı, pandemi döneminde yaşanan sıkıntılara karşın gelir ve gider bütçesini dengeye getirdiklerini belirtti.

‘Ayvalık’a mali disiplin getirdik’

Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, Belediye’yi büyük bir borç yüküyle devraldıklarını hatırlattı, pandemi döneminde yaşanan sıkıntılara karşın gelir ve gider bütçesini dengeye getirdiklerini belirtti. 17 aylık başkanlık döneminde bankalara olan kredi borçlarının aksatılmadan ödendiğine, geçmiş dönemden gelen 184 icra dosyasından 88’inin kapatıldığına, 13’üyle protokol yapıldığına işaret eden Başkan Ergin, 1 Nisan 2019 tarihinde göreve geldikleri kendi dönemlerindeki harcamalara ilişkin aleyhlerine açılmış hiçbir yeni icra takip dosyasının da bulunmadığını söyledi.
‘Önemli ölçüde yol aldık’
Belediye Başkanı Ergin, “Seçim öncesi ve sonrasında çözülmesi gereken en büyük sorunun mali disiplin olduğunu söylemiştik. Sözümüzün arkasında duruyoruz. İlk yılın önemli bir bölümünde bütün iş yapma imkânlarını kısıtlayan mali disiplin konusunda önemli ölçüde yol aldık” diye konuştu.

Yazarlar