Ege Ayvalık’ta müzik ziyafeti başlıyor

Ayvalık’ta müzik ziyafeti başlıyor

16.08.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

8. AIMA Müzik Festivali, altı farklı konserle, Ayvalık’ın tarih kokan atmosferi içinde masal gibi akşamlar yaşatacak

Ayvalık’ta müzik ziyafeti başlıyor

Ayvalık Uluslararası Müzik Akademisi’nin (AIMA), 2013’ten beri düzenlediği yaz müzik festivallerinin sekizincisi bugün başlıyor. 22 Ağustos’ta sona erecek 8. AIMA Müzik Festivali’nde bu yıl, AIMA’nın çeyrek asır boyunca Türkiye sanat yaşamına yaptığı katkıları öne çıkarmak için AIMA mezunlarının ve eğitmenlerinin çoğunlukta olduğu bir program hazırlandı. 
Festivalin açılışı, bu akşam saat 20.30’da, Ayvalık Taksiyarhis Kilisesi Anıt Müzesi’ndeki konserle, dünyaca ünlü İsrailli keman virtüözü Prof. Hagai Shaham ve MSGSÜ Yaylı Çalgılar Anasanat Dalı Başkanı Prof. Pelin Halkacı Akın tarafından yapılacak. İkinci konserde Nükleus Trio, üçüncü konserde Quartet Parantez, dördüncü konserde ise, ünlü piyanist ve dizi-film müziği bestecisi Güldiyar Tanrıdağlı’nın “Rachmaninov Anatolian Project” çalışması dinleyicilerle buluşacak.  Beşinci konserde, tamamı kadın müzisyenlerden oluşan İstanbul Flüt Topluluğu sahnede olacak.
Festivalin kapanışı, Milliyet Sanat Dergisi sponsorluğunda, Türkiye’nin ilk ve en uzun soluklu bakır nefesli beşlisi olan Golden Horn Brass konseriyle yapılacak.