Ege Bafa’ya zeytinyağı üretim tesisi

Bafa’ya zeytinyağı üretim tesisi

11.02.2024 - 00:50 | Son Güncellenme:

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, “Gençlerimizin köylerden uzaklaşmadığı, geri döndüğü tarımsal üretim kalitesini yaratmamız gerekiyor” dedi.

Bafa’ya zeytinyağı üretim tesisi

Muğla Büyükşehir Belediyesi ve S.S. Bafa Doğal Yaşam Tarımsal Üretim ve Pazarlama Kooperatifi işbirliği ile hayata geçirilen Bafa Zeytinyağı Üretim Tesisi’nin açılışı düzenlenen törenle gerçekleşti. Üretici, kooperatif ortağı Pelin Dumanlı, “Genç yaşımda ben burada zeytinyağımı ürettim. Bizler zeytine gönül veren üreticiler olarak bu bayrağı sonsuza dek yaşatacağız” dedi. Bafa Doğal Yaşam Tarımsal Üretim ve Pazarlama Kooperatifi Başkanı Mustafa Aksakal ise “Kooperatif olarak nitelikli zeytinyağı elde etmek amacıyla başlattığımız oluşumun meyvelerini alıyoruz. Memecik zeytinini daha iyi daha nitelikli haline getirip dünya piyasasında duyurmak amacıyla çalışıyoruz” diye konuştu.  

Haberin Devamı

Zeytin yaşamın simgesidir 

CHP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, “Zeytin yaşamı temsil eder. Zeytine dokunan geleceğe yaşama çocuklarımıza dokunmuş olur. Bundan sonra da tarım politikalarımız gelişerek devam edecek” dedi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, “Erken hasat ve soğuk sıkım üreticinin aklına yatmış durumda. Bu tekniğe göre bu tesiste üretim yapılacak ve kalite çok daha yükseğe çıkacak. Gençlerin köylerden uzaklaşmadığı köylerine döndüğü tarımsal üretim kalitesini yaratmamız gerekiyor” şeklinde konuştu.