Ege ‘Bağımlılığa dikkat!’

‘Bağımlılığa dikkat!’

13.08.2017 - 04:10 | Son Güncellenme:

Manisa’daki Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi Merkezi’ne (AMATEM), yılın ilk 5 ayında 6 bin kişi başvurdu. Dr. Aslıhan Eslek, “Toplumda bağımlılık yaşam şekli haline geldi. Bunda en büyük etken sanal ilişkiler” dedi

‘Bağımlılığa dikkat’

Türkiye, bağımlılıkla ilgili mücadelesini artırdı. Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi’nde bulunan AMATEM Kliniği Sorumlusu Uzman Dr. Aslıhan Eslek, son dönemde toplumda giderek artan bağımlılığa dikkat çekti. AMATEM’de başta uyuşturucu madde bağımlılığı olmak üzere alkol, kumar, sigara, sosyal medya gibi birçok bağımlılık çeşidiyle ilgili tedavi uyguladıklarını kaydeden Dr. Eslek, hastanenin bölge geneline hizmet verdiğini belirtti, Ege Bölgesi’nden pek çok hastanın buraya geldiğini vurguladı.

Haberin Devamı

Sayıda büyük artış

2010’da toplamda 2 bin 348 kişinin AMATEM’e başvurduğunu, bu yılın ilk 5 ayında ise sayının 6 bin olduğunu belirtti. Dr. Eslek, geçmişte sosyo-ekonomik durumu düşük, parçalanmış aile çocukları, eğitim seviyesi düşük kişilerin bağımlılığa daha yatkın olduğunu ancak günümüzde çok iyi eğitim almış, maddi durumu iyi kişilerde de bağımlılık görülebildiğini ifade etti. Dr. Eslek, “Bağımlılık biraz da yaşam şekli haline döndü. Gerçek ilişkiler yerine sanal dünyadan ilişkiler kurulmaya başlandı. Bağımlılıkta temel olarak gördüğümüz sonuç sosyal ilişki kaybı. Daha fazla sanal ilişkilerin olması bağımlılığa yatkın kılıyor” dedi.