Ege Bakırçay’a proje yağmuru

Bakırçay’a proje yağmuru

27.02.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

İzmir Büyükşehir Başkanı Soyer, bölgeye yaptığı ziyaretler kapsamında Bergama ve Kınık’taki çalışmaları inceledi, yeni yatırımları müjdeledi

Bakırçay’a proje yağmuru

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Bakırçay Havzası turunun son gününde Bergama ve Kınık’ta üreticiler, muhtarlar ve yurttaşlarla bir araya geldi. Her iki ilçedeki projeleri inceleyen Başkan Soyer, yeni yatırımların da müjdesini verdi.
Atık Yönetimi Tesisi’nde 10 gün içinde deneme üretimine başlayacaklarını bildiren Soyer, Bergama’ya meyve-sebze kurutma ve paketleme tesisi, Kınık’a terminal, belediye ve itfaiye hizmet binaları ile masal evi yapacaklarını açıkladı. Kadıköy Mahallesi’ne giden Soyer, 15 dönüm alanda kurulacak meyve-sebze, kurutma ve paketleme tesisinin yerini gezdi, “15 milyon liralık yatırımla önümüzdeki yıl hizmete almayı planladığımız bu tesiste bölgede üretilen ürünün yüzde 10’unu değerlendirmiş olacağız. 50-80 kişilik bir istihdam da sağlanacak” dedi. Bergama Göçbeyli Mahallesi, Bergama Entegre Atık Yönetimi Tesisi’ndeki incelemelerin ardından Kınık’a geçen Başkan Soyer, Kınık Ziraat Odası Başkanlığı binasında kurulacak masal evi, Osmaniye Mahallesi’nde Büyükşehir’e ait 7 bin metrekarelik araziye kurulacak belediye ve itfaiye hizmet binaları ile terminal sahasını da inceledi.

Yazarlar