Ege Balıkesir’in hediye karavanı uğurlandı

Balıkesir’in hediye karavanı uğurlandı

29.05.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi “Hediye Karavanı Kardeş Ülke Azerbaycan’da” projesi kapsamında; Dışişleri Bakanlığı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Federasyonu (ÇOSKF) ile işbirliği içerisinde çocuklara hediyeler gönderiyor.

Balıkesir’in hediye karavanı uğurlandı

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi “Hediye Karavanı Kardeş Ülke Azerbaycan’da” projesi kapsamında; Dışişleri Bakanlığı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Federasyonu (ÇOSKF) ile işbirliği içerisinde çocuklara hediyeler gönderiyor. Karabağ-Ermenistan Savaşı’nda şehit ve gazi olanların çocuklarına moral olmak amacıyla hazırlanan ve Ankara’ya doğru yola çıkan karavan; Azerbaycan’da Dünya Çocuk Günü olarak kutlanan 1 Haziran’da Tovuz şehrinde olacak.
Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Federasyon Başkanı Mehmet Mutlu “TIR’ımızda Azerbaycanlı ailelerimize ve çocuklarımıza ileteceğimiz 40 bine yakın hediye var” dedi. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Küçükkaptan da, “Özel hazırlanan geleneksel oyunlarımızı, tekstil ve kırtasiye malzemelerinden oluşan hediyelerimiz işgalden yeni kurtulan topraklara gidiyor. Türkiye’den, Balıkesir’den bir selam gitmesi her şeyin çok çok ötesinde” diye konuştu. sürmesi temennisinde bulundu.